Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

JégkorongTizenegy csapat nevezett be az Erste Ligába

2020. május 7., csütörtök, Sport

Tizenegy csapat nevezett be a magyar bázisú nemzetközi jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényére. A sorozat honlapján olvasható közlemény szerint a nevezési határidő hétfő éjfélkor zárult le, ugyanakkor a dokumentáció több klub esetében még nem teljes, ezek az egyesületek pedig június 2-áig végezhetik el a hiánypótlást.

  • Fotó: Ersteliga.hu
    Fotó: Ersteliga.hu

A bajnokságba a Brassói Korona, a DEAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DVTK Jegesmedvék, a Fehérvári Titánok, az FTC-Telekom, a Gyergyói HK, a MAC-HKB Újbuda, a Schiller HC, az SC Csíkszereda, valamint az UTE nevezett. A közleményben az áll, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel a nevezések augusztus 1-jéig szankció nélkül visszavonhatók. A DVTK Jegesmedvék pedig feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplésétől függ.

A 2019/20-as idényt a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették, és nem hirdettek bajnokot. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a járványhelyzet miatt ez változhat.

Időközben az osztrák ligában elfogadták a Bratislava Capitals jelentkezését, miután a pozsonyi klub eleget tett a belépéshez szükséges összes kötelezettségnek. Az előző idényben rajthoz állt 11 klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – már korábban leadta nevezését, a pozsonyiak csatlakozásával a mezőny páros számú lesz. A következő szezonban így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2132
szavazógép
2020-05-07: Sport - Miska Brigitta:

Szigorú szabályok az újrakezdés reményében (Labdarúgás)

Szigorú előírások betartásával május 15. után újrakezdhetik az országban a felkészülést az egyéni sportolók és a csapatok. A csapatsportok képviselői szigorú szabályok közepette, elszigetelt edzőtáborokban hangolódhatnak a bajnokság és a Román Kupa folytatására. Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója szerint az előírt feltételek betartása a klubok többségének komoly kihívást jelenthet.
2020-05-07: Sport - :

Sportvilág

Tenisz. Rafael Nadal nem hisz abban, hogy még idén újraindulhat a versenyszerű tenisz. „Reménykedem benne, hogy még az év vége előtt újrakezdhetjük, de azt hiszem, nem így lesz” – mondta a világranglista második helyezettje az El País spanyol lapnak.