Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szépmezői ipari parkNémet befektető érkezik

2020. május 11., hétfő, Közélet

A németországi Rauschert ipari kerámia területén tevékenykedő vállalat romániai leányvállalkozása költözik a szépmezői ipari parkba – tájékoztatott csütörtöki közleményében Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A befektetővel ekkor írta alá a bérleti szerződést az ipari park vezetősége. A leányvállalat beköltözése első körben húsz új munkahely létrejöttét jelenti.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az önkormányzat közlése szerint a német vállalat Romániában szándékszik terjeszkedni, és a Szépmezőn található ipari park mellett döntöttek. A múlt heti versenytárgyalást követően a vállalat 4400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari parkban, a főépületben pedig már egy irodahelyiséget is bérelnek. Hamarosan a vállalat megkezdi a saját csarnoka építését is, de párhuzamosan egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot is ki szándékoznak bérelni, hogy minél hamarabb elindíthassák a termelést. A Rauschert az ipari kerámia területén folytat tevékenységet, a szépmezői munkapontjukon villamosságtechnikai alkatrészeket fognak összeszerelni, az első szakaszban körülbelül húsz új munkahelyet teremtve a helyiek számára. Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója szerint a jó együttműködés, a kedvező feltételek és a jó infrastruktúra befolyásolták a döntésüket, hogy itt fektessenek be.

A Rauschert több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámia alkatrészek gyártásában, és több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztat a 16 országban, melyben jelen van, köztük Németország, Amerikai Egyesült Államok, Kína, Japán, valamint az Egyesült Királyság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1091
szavazógép
2020-05-11: Közélet - Fekete Réka:

Oxigénellátás a mentő érkezésééig (Új szolgáltatás járványidőben)

A sepsiszentgyörgyi Rotary Klub a Kovászna Megyei Vöröskereszttel közösen Oxigénprojekt elnevezésű programot indított, amelynek célja, hogy a súlyos légzési nehézségekkel küzdő, koronavírus-fertőzés tüneteit mutató, illetve fertőzött betegeknek segítséget nyújtsanak otthonukban a mentő megérkezéséig. A programot támogatja Háromszék öt városának polgármesteri hivatala, a megyei önkormányzat, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, a közegészségügyi igazgatóság, a megyei kormányhivatal, intézmények, vállalkozók, civil szervezetek.
2020-05-11: Belföld - :

Még két fertőzött Háromszéken

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint Kovászna megyében két esettel 221-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.