Még két fertőzött Háromszéken

2020. május 11., hétfő, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint Kovászna megyében két esettel 221-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

  • Fotó: casajurnalistului.ro
    Fotó: casajurnalistului.ro

Az országban jelenleg 15 588 beteget tartanak számon, 226-al többet, mint egy nappal korábban, a gyógyultak száma azonban jelentősen megemelkedett, míg az SKT vasárnapi jelentése szerint ezidáig 7051-en hagyhatták el a kórházat, a mai jelentés szerint már 7245-re emelkedett a fertőzést leküzdők száma. Az utóbbi huszonnégy órában húsz újabb áldozatot jelentettek, a halálesetek száma így elérte a 972-t. Továbbra is Suceava megye a legveszélyeztetettebb, bár az elmúlt nap folyamán csupán 59 új esetet jelentettek a moldvai megyéből. Intenzív osztályon 255 pácienst kezelnek, intézményes karanténban 14 745-en, házi elkülönítésben 19 059-en tartózkodnak. Mostanáig 262 219 tesztet végeztek el országszerte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2020-05-11: Közélet - Nagy D. István:

Német befektető érkezik (Szépmezői ipari park)

A németországi Rauschert ipari kerámia területén tevékenykedő vállalat romániai leányvállalkozása költözik a szépmezői ipari parkba – tájékoztatott csütörtöki közleményében Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A befektetővel ekkor írta alá a bérleti szerződést az ipari park vezetősége. A leányvállalat beköltözése első körben húsz új munkahely létrejöttét jelenti.
2020-05-11: Világfigyelő - :

Gyűlöletkeltésre alkalmasak Klaus Iohannis nyilatkozatai

Kifejezetten alkalmasak a gyűlöletkeltésre Klaus Iohannis államelnök magyarságot érintő közelmúltbeli kijelentései – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára ma az Országgyűlés külügyi bizottságában. A testület egyhangúlag állásfoglalást fogadott el, amiben rögzítették, hogy elítélik Klaus Iohannis kisebbségellenes nyilatkozatait, és egyértelműen elkötelezték magukat az autonómia intézménye mellett.