Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adóamnesztia

2020. május 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Adóamnesztiát és adókedvezményt biztosít vállalatoknak a kormány – áll az adóhatóság közleményében. A döntés értelmében elengedik az adótartozások után felszámolt késedelmi és büntetőkamatokat, amennyiben a cégek december 15-ig rendezik adótartozásaikat.

  • Forrás: Digi24
    Forrás: Digi24

A pénzügyminisztérium szerint a rendelkezés segíthet a járvány sújtotta gazdasági szereplőkön. Arra számítanak, hogy az amnesztia 2 milliárd lej pluszbevételhez is juttatja az államháztartást. A tájékoztatás szerint az egyéni vállalkozókat 10 százalékos adókedvezménnyel segíti az állam, ha szellemi munkából, mezőgazdaságból, bérbeadásból vagy egyéb tevékenységből származik jövedelmük és június 30-ig benyújtják bevallásukat s befizetik az adójukat. A kedvezmény a személyi jövedelemadóra, valamint az egészségügyi és nyugdíjjárulékra terjed ki. A bevallást eredetileg március 15-ig kellett volna benyújtani, ezt a határidőt előbb május 25-re, most pedig június 30-ra halasztották.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2152
szavazógép
2020-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Bajba juthat az eurózóna? (Kitekintő)

Bár az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg Németországot egy alkotmánybírósági ítélet miatt, a portfolio.hu által idézett Bruxinfo szerint az EB inkább eljáráson kívül próbál megegyezni a német kormánnyal. Az ügy előzménye, amely egyes elemzők szerint az euró, sőt, az eurózóna létét is veszélyezteti, hogy a német szövetségi alkotmánybíróság magyarázatra szólította fel a Bundesbankot az Európai Központi Bank által még 2015-ben indított eszközvásárlások kapcsán.
2020-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkent az export

A hazai kivitel 2,6 százalékkal, 17,071 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az Országos Statisztikai Intézet.