Újabb áldozat Háromszéken

2020. május 13., szerda, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint Kovászna megyében elhunyt egy koronavírussal fertőzött személy: a hivatalos információk szerint a 77 éves asszonynál május 11-én állapították meg a kórt, és tegnap, május 12-én hunyt el.

Az SKT három újabb ferőzöttről is tájékoztat, ezek szerint Háromszéken immár 225-re emelkedett a betegek száma.

Országos szinten az elmúlt huszonnégy órában 224 új esetet jelentettek, a járvány így már 16 002 személyre terjedt ki. Az áldozatok száma elérte az 1006-ot. A koronavírus-fertőzöttek közül 7961-et gyógyultnak nyilvánítottak, közel háromszázzal többet, mint egy nappal korábban. Csökkenőben az intenzív osztályon kezelt páciensek száma, jelenleg 228 személy van súlyos állapotban. Az országban intézményes karanténban 14 313-an, otthoni elkülönítésben 18 980-an tartózkodnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2020-05-13: Közélet - :

Jogosítvány nélkül kocsikáztak

Két autóvezetőt is elcsípett hétfőn a közlekedésrendészet, akik jogosítvány nélkül ültek kormányhoz. A rendőrség közlése szerint Hidvégen egy furgon 38 éves vezetőjét ellenőrizték, akiről kiderült, hogy nincs jogosítványa.
2020-05-13: Belföld - :

Állami ünneppé nyilvánították a trianoni szerződés napját

Megszavazta szerdán a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely a „trianoni szerződés napjává” nyilvánítja június 4-ét Romániában. A jogszabály szerint ezen a napon a történelmi esemény jelentőségét népszerűsítő rendezvényeket tartanak, amelyhez az állami és helyi hatóságok logisztikai vagy költségvetési támogatást nyújthatnak. A trianoni szerződés jelentőségét tudatosító tudományos, oktatási, kulturális rendezvényekről a közszolgálati médiának is be kell számolnia. A kormánynak és a helyi hatóságoknak gondoskodniuk kell arról, hogy június 4-én, az első világháborút lezáró, Magyarország határait kijelölő békeszerződés évfordulóján kitűzzék a köztereken Románia nemzeti lobogóját.