Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sportélet

2020. május 14., csütörtök, Sport

Forma–1. A Ferrari hivatalos közleményben tudatta: közös megegyezéssel nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel szerződését. „A 2020-as évad végén véget ér a kapcsolatom a Ferrarival. Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el ebben a sportban, elengedhetetlen, hogy minden fél tökéletes harmóniában dolgozhasson együtt.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

A csapat és én éreztük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék, hogy tovább folytassuk a közös munkát a mostani idény után. Az anyagiak nem játszottak szerepet a döntésben. Nem ez határozza meg a döntéseimet, és soha nem is lesz így” – nyilatkozta Vettel. Most már csak az a kérdés, mi lesz a német pilóta pályafutásával, illetve ki érkezhet a helyére. Ha folytatja, akkor a hírek szerint a McLarennél vagy a Renault-nál köthet ki, míg a Ferrari listáján Carlos Sainz Jr., Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo és még Lewis Hamilton neve is szerepelhet.

Futsal. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján bejelentette, egy évvel elhalasztja a 2020-as futsal-világbajnokságot. A kilencedik futsal-vb-nek Litvánia ad otthont, az eredeti terv szerint idén szeptemberben kezdődött volna a torna. A FIFA közleményében az áll, a koronavírus-járvány miatt a világbajnokságot 2021. szeptember 12. és október 4. között rendezik meg. Európából a házigazda litvánok mellett Portugália, a kétszeres világbajnok Spanyolország, Oroszország és Kazahsztán kvalifikálta magát a tornára. További két UEFA-tagállam vehet részt a vb-n: a horvát–cseh és a szerb–finn párharc győztese. Mint ismert, a román és a magyar válogatottnak nem sikerült kijutnia a világbajnokságra.

Atlétika. A tervek szerint idén augusztus 20-án rendezik meg a 10. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat. A szervezők keddi közleménye szerint az új időpont kiválasztásánál figyelembe vették az elmúlt időszak történéseit, a koronavírus-járvány hatásait, a hazai és nemzetközi versenynaptár alakulását és a nemzetközi szövetség (WA) ajánlásait a nemzeti bajnokságok időpontja tekintetében. A WA áprilisban jelentette be, idén az augusztus 8–9-i hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat. A versenyre eredetileg július 7-én került volna sor.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2132
szavazógép
2020-05-14: Sport - :

Véget ért a hazai futsalidény (Teremlabdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség hétfői bejelentése szerint lezárják a teremlabdarúgó 2. ligát, az élvonalban remélhetőleg bajnokot hirdetnek egy oda-vissza párharc után, amelyet a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet és az ezüstérmes Galaci United vívhat meg. Ilyen körülmények között a Kézdivásárhelyi SE a nagypályás harmadosztály berekesztése után a futsalszezont sem folytathatja.
2020-05-14: Magazin - :

A legidősebb túlélő

Spanyolország legidősebb embere, a 113 éves María Branyas túlélte a koronavírus-fertőzést. Gyerekként legyőzte a spanyolnáthát is, és valószínűleg a koronavírus-járvány eddigi legidősebb túlélője a világon.