Eurovíziós DalversenyAusztrál csapat nyert

2020. május 14., csütörtök, Magazin

Ausztrál csapat nyerte a mesterséges intelligencián (MI) alapuló eurovíziós dalversenyt. A Beautiful the World című győztes dalt az ihlette, ahogy a természet a pusztító ausztrál bozóttüzek után új erőre kapott.

  • A győztes csapat tagjai. Fotó: BBCNews
    A győztes csapat tagjai. Fotó: BBCNews

A különleges zenei megmérettetés ötlete a VPRO holland televíziótól származott, miután az idei fesztivál a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Összesen tizenhárom csapat készített dalt Hollandiából, Ausztráliából, Svédországból, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból és Svájcból.

Az Uncanny Valley nevet viselő ausztrál csapat matematika, informatika és társadalom–antropológia szakos egyetemistákból és zenei producerekből áll. A dallamot és a dalszöveget egy olyan MI-rendszer írta, amelyet koalák, kokaburák és tasmán ördögök hangmintái alapján képeztek ki. A dal egyhangúlag nyert a közönségszavazatok alapján. A zsűri el volt ragadtatva attól, milyen széles körűen innovatív módon használták a versenyzők a mesterséges intelligenciát zene megalkotásához.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 106
szavazógép
2020-05-14: Magazin - :

Megrohanták a dohányárudákat

A koronavírus-járvány miatt nyolc hétig tartó általános karantén feloldását követő első napon a franciák tömegesen indultak cigarettát venni a francia–spanyol határon fekvő Perthusba, ahol feleannyiba kerül a dohánytermék, mint Franciaországban.
2020-05-14: Család - :

Gyermekeink