Kétszáz alatt az új esetek száma

2020. május 15., péntek, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése újabb két háromszéki koronavírus-fertőzéses esetről tájékoztat, az SKT adatai szerint a megyében 228 személy fertőződött meg a járvány kezdete óta.

  • A százezer lakosra jutó fertőzöttek száma. Fotó: casajurnalistului.ro
    A százezer lakosra jutó fertőzöttek száma. Fotó: casajurnalistului.ro

Országos szinten ismét kétszáz alá esett az egy nap alatt észlelt új esetek száma, huszonnégy óra alatt 190 pozitív teszttel 16 437-re nőtt a megbetegedettek száma. A tegnap esti adatokhoz képest csupán hárommal nőt az elhunytak száma, az SKT ma déli jelentése 1056 áldozatról tájékoztat. A gyógyultak száma az elmúlt huszonnégy órában több mint háromszáz személlyel 9370-re emelkedett. Az intenzív osztályon kezeltek száma enyhén csökkent, jelenleg 219 páciens van súlyos állapotban. Intézményes karanténban 14 441-en, otthoni elkülönítésben 14 791-en tartózkodnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-05-15: Belföld - :

Szükségállapot után vészhelyzet: új nyilatkozat, régi tiltások, az éttermek továbbra sem nyithatnak

Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány 30 napra az ország egész területére, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter az országos vészhelyzeti bizottság tegnap esti ülését követően, Klaus Iohannis államfő pedig kihirdette ma a veszélyhelyzetben alkalmazandó, a COVID-19 járvány terjedését megelőző és megakadályozó intézkedéseket előíró, a parlament által szerdán elfogadott törvényt.
2020-05-15: Közélet - :

Egyre több a gyógyult Háromszéken

A járvány kezdete óta 164 koronavírussal fertőzött háromszéki gyógyult meg és hagyhatta el a kórházat – derült a kormánybiztosi hivatal péntek délutáni közleményéből.