Székelyföldi terrorvádElutasították Beke István szabadlábra helyezési kérelmét

2020. május 18., hétfő, Közélet

A Brassói Bíróság csütörtökön alapfokon elutasította Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését, megalapozatlannak ítélve azt. 2020. június 23-a után felújítható a kérés. Az ítélet nem végleges. A kirakatper másik elítéltje, Szőcs Zoltán – akit huszonnyolc nappal Beke István után helyeztek vizsgálati fogságba – egy hónappal később kérvényezheti szabadlábra helyezését.

  • Beke István és Szőcs Zoltán a 2018. március 15-i felvonuláson. A szerző felvétele
    Beke István és Szőcs Zoltán a 2018. március 15-i felvonuláson. A szerző felvétele

Terrorcselekmény elkövetése szándékának mondvacsinált vádjával a két vármegyés fiatalembert június 4-én (a trianoni szerződés évfordulóján) ítélték öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre 2018-ban. Miután a börtönbüntetés törvény által kiszabott minimálisan letöltendő időszaka lejárt, Beke Istvánt április végén állították szabadulási bizottság elé a feketehalmi börtönben. Értesüléseink szerint Beke magaviseletéről, tevékenységeken és kurzusokon való részvételét is beleértve, kedvező jellemzést írt a börtön vezetősége, feltételes szabadlábra helyezési kérelmének tárgyalását azonban két hónappal későbbi dátumra javasolta, azzal érvelve, hogy túl sok letöltendő idő van hátra még az ítéletből. Beke István ügyvédje a Brassói Bíróságtól védence azonnali szabadlábra helyezését kérte. A vádat képviselő ügyész a kérés elutasítását kérte, az ítélet neki kedvezett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2630
szavazógép
2020-05-18: Kármentő - László Zsuzsa:

Zöld bakancs

Na, újra a közösségi oldalról! Írtam már ilyet-olyat róla, közben férfiasan bevallom, hogy függője vagyok. Mostanság meg pláne. Dömping van mindenből.
2020-05-18: Közélet - :

Megújuló megyei utak

Országos és megyei forrásokból kezdődik a 121A megyei úton korszerűsítés, a Bodzavidéket Orbaiszékkel összekötő 22 km-es szakasz egyes részein korábban soha nem volt aszfalt.