Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásUzoni születésű tréner edzi a svájci rekordbajnokot

2020. május 19., kedd, Sport

A svájci rekordbajnok, jelenleg a másodosztályban érdekelt Grasshopper Zürich vezetősége nem hosszabbította meg az osztrák vezetőedző, Goran Djuricin májusban lejáró szerződését, így a csapat felkészítését a folytatásban az uzoni születésű másodedző, Kádár Zoltán irányítja.

  • Kádár Zoltán
    Kádár Zoltán

Az 1886-ban alapított Grasshopper Zürich huszonhétszer nyerte meg a svájci élvonalbeli bajnokságot – legutóbb a 2002–2003. évi szezonban –, tizenkilencszeres kupagyőztes – legutóbb 2013-ban emelhették a magasba a kupát –, kétszeres ligakupa- és egyszeres szuperkupagyőztes. A klub történetében Djuricin töltötte a legkevesebb időt a csapat élén vezetőedzőként, ugyanis kinevezése mindössze három hónapig tartott, ez idő alatt pedig két bajnoki mérkőzésen irányította a svájci együttest. A vezetőség úgy döntött, nem hosszabbít a szakemberrel, inkább az eddig másodedzőként tevékenykedő háromszéki Kádár Zoltán kezébe adták a labdarúgók felkészítését.

Az 53 éves, egykori román válogatott az elmúlt kilenc évben már több szerepkörben bizonyított a svájci klubnál. Az uzoni tréner számára nem ismeretlen a felnőttcsapat felkészítése, 2015-ben a német Michael Skibbe helyére ugrott be. A Grasshopper a február végén felfüggesztett tízcsapatos svájci másodosztályban a rangsor harmadik helyét foglalja el pontegyenlőséggel (37) a második FC Vaduz mögött.

Az 1966. október 4-én Uzonban született Kádár a Kolozsvári U mezében játszott először profiként, a kincses városbeli csapat 1987-ben a Brassói Tractorultól szerezte meg a játékjogát. Négy Kolozsváron töltött idény után a középpályást a Dinamo igazolta le 30 ezer dollárért. A klubváltás után megkapta az első válogatott meghívót is, összesen kilencszer képviselte a román nemzeti csapatot. A fővárosi együttesben szintén négy évet játszott, ezt követően Svájcban folytatta. Négy évet játszott a Schauffhausen, majd öt szezont a Frauenfeld mezében, utóbbinál edző-játékosként tevékenykedett 2005-ig. A folytatásban a Winterthur utánpótlás-nevelésével foglalkozott, 2011-től pedig a Grasshopper Zürich edzői stábjának tagja. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2154
szavazógép
2020-05-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-05-19: Sport - :

Elutasította a liga az alsóházi klubok kérését (Labdarúgás)

A Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) határozottan elutasítja, hogy lezárja az élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszását. A javaslatot a Jászvásári Poli terjesztette elő, kérve, hogy a jelenlegi állásnál, kiesők nélkül vessenek véget a pontvadászatnak.