Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásElutasította a liga az alsóházi klubok kérését

2020. május 19., kedd, Sport

A Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) határozottan elutasítja, hogy lezárja az élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszását. A javaslatot a Jászvásári Poli terjesztette elő, kérve, hogy a jelenlegi állásnál, kiesők nélkül vessenek véget a pontvadászatnak.

  • Fotó:  FC CFR 1907 Cluj-Napoca
    Fotó: FC CFR 1907 Cluj-Napoca

A kezdeményezést a playoutban szereplő hat klub támogatta, a Dinamo tartózkodott, a Sepsi OSK ellenezte azt. A liga részéről nem késlekedett a válasz, Justin Ștefan főtitkár figyelmeztette a klubokat, hogy a bajnokság alsóházi rájátszásának befagyasztása jelentős anyagi károkat von maga után, és az LPF egyáltalán nem veszi számításba ezt a változatot. A Digi Sport televíziónak nyilatkozó sportvezető nem tudja elképzelni, hogy a szezon végén ne legyen kieső az élvonalból, és annak is a pályán kell eldőlnie, mely csapatok búcsúznak az első osztálytól.

Justin Ștefan elítéli a Jászvásári Poli kezdeményezését, mert meglátása szerint a moldvai csapat tart a kieséstől, ezért akarja a jelenlegi állásnál lezárni a bajnokságot. Ezt azonban semmiképpen nem fogadják el, mert a televíziós közvetítési jogokat birtokló cég egyértelműen jelezte, hogy ha nem játsszák le az összes mérkőzést, több millió eurót veszítenek el. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2130
szavazógép
2020-05-19: Sport - :

Uzoni születésű tréner edzi a svájci rekordbajnokot (Labdarúgás)

A svájci rekordbajnok, jelenleg a másodosztályban érdekelt Grasshopper Zürich vezetősége nem hosszabbította meg az osztrák vezetőedző, Goran Djuricin májusban lejáró szerződését, így a csapat felkészítését a folytatásban az uzoni születésű másodedző, Kádár Zoltán irányítja.
2020-05-19: Sport - :

Sainz a Ferrari versenyzője (Forma–1)

A múlt héten a McLaren hivatalosan megerősítette, hogy Daniel Ricciardo lesz Lando Norris csapattársa 2021-től. Ezt követően a Ferrari hivatalos oldalán tette közzé, hogy Carlos Sainz Jr. érkezik a csapattól 2020 végén távozó Sebastian Vettel helyére.