Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hogy Erdővidék könnyen elérhető legyen

2020. május 19., kedd, Közélet

Helyi és megyei elöljárók jelenlétében vette kezdetét a Málnásfürdőtől Baróton át az ágostonfalvi hídig vezető megyei út felújítása tegnap délután. A korszerűsítést végző brassói Morani Group Kft. két szakaszon, az ágostonfalvi hídtól a véczeri emlékműig, illetve a baróti terelőút (a volt bányaút) bejáratainál fogott neki a munkának.

  • Elkezdtek a hatodi út felújítását. Fotó: Kocsis B. János
    Elkezdtek a hatodi út felújítását. Fotó: Kocsis B. János

Tamás Sándor megyeitanács-elnök az Erdővidék Modernizációs Programjáról szólva elmondta: a 75 millió lej értékű teljes körű felújítást uniós pályázatból és saját költségvetésből fedezik, a harminchárom kilométer aszfaltozott út mellett számos híd is megújul, több kilométeren fémkorlátot helyeznek el, a településeken belül járdákat és betonozott sáncot alakítanak ki, emellett három vasúti átjárót is korszerűsítenek.

A tanácselnök a tájegységet érintő, a következő időszakban várható fejlesztésekről is szólt. A most elkezdett útépítéshez szervesen kapcsolódik az a szintén uniós forrásból fedezett beruházás, amely során a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti 17 km-es útszakasz újul meg, illetve kormányprogram alapjaiból fedezik az Ajta patakán áthaladó híd elkészítésének költségeit, saját forrásból pedig a fennmaradó megyei utakat aszfaltozzák le.

„Örülök, hogy a megyei tanács odafigyelt erre a fontos útszakaszra, és pályázott annak érdekében, hogy uniós pénzből megújítsa. Fontos, hiszen a Csíkszereda–Brassó és a Segesvár–Brassó nemzetközi út könnyebb megközelítéséhez járul hozzá, lényeges tehát, hogy jó minőségű legyen, és a környékbeliek, valamint az erre járók szívesen használják” – nyilatkozta Lázár-Kiss Barna András.

Barót polgármestere szerint elengedhetetlen az is, hogy a terelőút a város több pontjáról zökkenőmentesen megközelíthető legyen, ezért – ígéri – az arra kivezető utcák rendbetételére kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat. Legkevesebb a tennivaló a Stadion utcában, ahol elég nyolcvan méteren aszfaltozni, hogy a kerülőútra rá lehessen hajtani, majd a Felső Víz utca a tejgyártól a tűzoltószertárig tartó szakaszán dolgoztatnának az utászokkal.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2112
szavazógép
2020-05-19: A múlt hét - Kuti János:

Örömök a vészhelyzetben

A honmentő akciók miatt, mint amilyen Erdély elrablásának megakadályozása is volt, valahogy elfelejtődött, hogy a két hónapos sürgősségi állapot május 15-én lejár, és törvényt kell alkotni az újabb, immáron vészhelyzetnek nevezett állapot szabályozásról.
2020-05-19: Közélet - Iochom István:

Háromszéki sikerek (István, a király iskolába megy)

Több háromszéki sikerrel zárult az István, a király iskolába megy című, Kárpát-medencei diákok számára meghirdetett tehetségkutató verseny, amelynek eredményét pénteken hirdették ki. A vetélkedőre iskolák csapatai, illetve 6–16 éves iskolások jelentkezhettek. A nyertes csapatok és szólisták együtt adják majd elő Szörényi Levente és Bródy János híres rockoperáját.