Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

István, a király iskolába megyHáromszéki sikerek

2020. május 19., kedd, Közélet

Több háromszéki sikerrel zárult az István, a király iskolába megy című, Kárpát-medencei diákok számára meghirdetett tehetségkutató verseny, amelynek eredményét pénteken hirdették ki. A vetélkedőre iskolák csapatai, illetve 6–16 éves iskolások jelentkezhettek. A nyertes csapatok és szólisták együtt adják majd elő Szörényi Levente és Bródy János híres rockoperáját.

  • Fotó: Facebook / Apor István Általános Iskola
    Fotó: Facebook / Apor István Általános Iskola

A rangos zsűri és a közönség szavazatai alapján kiválasztott nyertesek listáját a verseny Facebook-oldalán tették közzé. Kézdiszentlélekről Vargyasi Szabolcs ért el első helyezést Koppány szerepében, a sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara Johanna pedig Gizella szerepében. A csapatversenyben a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola Porond csapata a Koppány vezér jelenettel győzött.

A jelenetben 30 diák szerepelt. A rendezésben, a színpadképes előadássá formálásban, a jelmezek elkészítésében a színjátszókör irányítói – Dávid István, Rancz-Gyárfás Elemér, Vajna Réka Katalin, Vikol Katalin, Zakariás Ágnes – mellett nagy segítséget nyújtott Marthi Jenő és felesége, Marthi Beáta a táncjelenetek kidolgozásában, Ábri Béla a zenei felkészülésben, Mojzi Béla a díszletek kivitelezésében, Kertész Tibor a hanganyag és a videó elkészítésében, felvételében.

Az eredmény közzététele után Vikol Katalin aligazgató Facebook-bejegyzésben reagált a háromszéki eredményre: „Úgy érezzük, ez nemcsak a mi érdemünk, hanem a közösség és a szavazók érdeme is. Mindenekelőtt hálásak vagyunk a szavazóknak, akik kitartottak mellettünk és a szavazatokkal, megosztásokkal és bátorításokkal végig kísértek ezen az úton. Gratulálunk a versenyben részt vevő csapatoknak, szólistáknak és az őket felkészítő pedagógusoknak, akik részt vettek ezen az egész Kárpát-medencét megmozgató versenyen. Külön örülünk annak, hogy a gyergyószentmiklósi csapattal, valamint a sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara Johanna és a marosvásárhelyi Köszörűs Sára szólistákkal léphetünk majd fel a nagyszínpadi előadáson. Izgatottan várjuk a közös produkciót”.

A négy győztes csapat és a szóló produkciók győztesei a nagyszínpadi bemutatóban való részvétel mellett elutazhatnak Párizsba, ahol megtekinthetik Versailles-ban a trianoni békediktátum helyszínét, emellett Disneylandben is eltöltenek egy napot. A rockopera szerzői, Szörényi Levente és Bródy János kiválasztják a nekik legjobban tetsző két énekest, akiknek egy évig lehetőséget biztosítanak a zenei továbbtanulásra.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 16
szavazógép
2020-05-19: Közélet - Hecser László:

Hogy Erdővidék könnyen elérhető legyen

Helyi és megyei elöljárók jelenlétében vette kezdetét a Málnásfürdőtől Baróton át az ágostonfalvi hídig vezető megyei út felújítása tegnap délután. A korszerűsítést végző brassói Morani Group Kft. két szakaszon, az ágostonfalvi hídtól a véczeri emlékműig, illetve a baróti terelőút (a volt bányaút) bejáratainál fogott neki a munkának.
2020-05-19: Közélet - :

Eltűnt Belgiumban, itthon is keresik

Itthon és Belgiumban is keresik a hatóságok Németh Anitát.