Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csíksomlyón nem lesz tömeges zarándoklat

2020. május 20., szerda, Belföld

Az eseményt szervező ferences szerzetesek szívbéli zarándoklatra hívják mindazokat, akik a csíksomlyói búcsúra készültek.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Közleményükben a ferences testvérek közölték: az év elejétől készültek a zarándoklatra, melynek az eucharisztia jegyé­ben azt a mottót választották, hogy „A Szentlélek száll le rád!” Az új típusú koronavírus-járvány és a járvány terjedésének megakadályozására hozott rendelkezések miatt azonban az idén nem fogadhatják a tömeges zarándoklatot. Hozzátették: e nehéz döntést a zarándokok iránti felelősség jegyében, az egészségük megóvása érdekében kellett meghozniuk.

„E döntés értelmében arra kérjük a zarándok testvéreket, hogy az idén szervezetten ne zarándokoljanak el a kegyhelyre a pünkösdszombati búcsú alkalmával, hanem szívünk zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe és az egyéb liturgikus programokba. Kérjük, ne szervezzenek kereszt­aljákat, és kerüljék a tömeges zarándoklatot!” – szólítanak fel a szerzetesek.

Tudósításukban az áll: a május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmisét helyi idő szerint 12.30-tól (közép-európai 11.30) tartják a csíksomlyói kegytemplomban. A szentmisét Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye februárban felszentelt érseke mutatja be, ő mondja a szentbeszédet is. A szentmisét élőben közvetítik a kegyhely honlapján, Facebook-oldalán, továbbá a Duna Televízióban és a Mária Rádióban. Az alkalomra programfüzetet állítanak össze, mely letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról.

A ferences szerzetesek ahhoz kérték a csíksomlyói segítő Szűz Mária közbenjárását, hogy a járvány mihamarabbi elmúltával, kisebb zarándokcsoportokba szerveződve újra találkozhassanak a csíksomlyói kegyhelyen.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Behálózva

Romániában 2019 végén az 5,3 millió vezetékes internetkapcsolat háromnegyede, azaz 3,9 millió kapcsolat tett lehetővé nagy sebességű, másodpercenként legalább 100 megabit (Mbit/s) sebességű adatátvitelt – derült ki a távközlési hatóság statisztikájából. 2018-hoz mérten 4 százalékkal nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma, egy lakosra átlagban havonta 29 GB adatforgalom jutott, ami 14 százalékkal haladta meg az előző évit.
2020-05-20: Belföld - :

Megnőtt a forgalom a határátkelőknél

Mintegy 39 ezer román és külföldi állampolgár, valamint 21 700 jármű (ezek közül 14 500 teherszállító) lépte át a román államhatárt hétfő reggeltől kedd reggelig – tájékoztatott tegnap a határrendészet. Marcel Vela belügyminiszter kiértékelve a helyzetet, további öt határátkelő megnyitásáról egyeztetett magyarországi hivatali kollégájával.