Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megnőtt a forgalom a határátkelőknél

2020. május 20., szerda, Belföld

Mintegy 39 ezer román és külföldi állampolgár, valamint 21 700 jármű (ezek közül 14 500 teherszállító) lépte át a román államhatárt hétfő reggeltől kedd reggelig – tájékoztatott tegnap a határrendészet. Marcel Vela belügyminiszter kiértékelve a helyzetet, további öt határátkelő megnyitásáról egyeztetett magyarországi hivatali kollégájával.

  • Fotó: wall-street.ro
    Fotó: wall-street.ro

A belépési oldalon 22 ezer személy jelentkezett ellenőrzésre 11 600 járművel, a kilépési oldalon pedig 17 ezer személyt és 10 100 járművet regisztráltak egy nap alatt. A jelzett időszakban a magyar határon levő átkelőknél mintegy 26 ezer személyt jegyeztek, közülük 16 500-at a belépési oldalon. Az ellenőrzések nyomán 8310 személyt küldtek lakhelyi elkülönítésbe vagy karanténba az országos közegészségügyi igazgatóság szakemberei – jegyzi meg a közlemény. A határrendészet tájékoztatása szerint ugyanakkor az elmúlt napon 23 illegális tettet (12 bűncselekményt és 11 kihágást) észleltek a határátkelőknél.

A belügyi tárca vezetője tegnap délután ellátogatott a nagylaki határátkelőhöz, ahol az újságíróknak úgy nyilatkozott: magyarországi hivatali kollégájával folytatott tárgyalásai eredményeképpen megnyitják az autós forgalmat Csanádpalotánál, Tornyánál, Nagyszalontánál, Érmihályfalvánál és Csanálosnál.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-05-20: Belföld - :

Csíksomlyón nem lesz tömeges zarándoklat

Az eseményt szervező ferences szerzetesek szívbéli zarándoklatra hívják mindazokat, akik a csíksomlyói búcsúra készültek.
2020-05-20: Belföld - :

Kézzel is megírható a nyilatkozat

A felelősségvállalási nyilatkozat kézzel is megírható, de meg kell jelennie rajta a közzétett típusnyomtatványban fellelhető valamennyi tartalmi elemnek. Amennyiben a nyilatkozatban feltüntetett útvonal változatlan, az irat más napokon is felhasználható, de ez esetben át kell húzni a régi dátumot, és fel kell tüntetni az aznapit – közölte tegnap Facebook-bejegyzésben a Román Csendőrség.