Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Eltörölnék a bírságok egy részét

2020. május 20., szerda, Belföld

Törvénytervezetet nyújtott be a parlamentbe a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ), a Pro Románia és az RMDSZ a szükségállapot idején kiszabott bírságok nagy részének automatikus – azaz bírósági döntést nem igénylő – eltörléséről.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Erről az LDSZ elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu számolt be tegnap Facebook-bejegyzésben. Tăriceanu megjegyzi: a hatósági karantén vagy a lakhelyi elkülönítés megszegése, valamint a közrend- és közcsendháborítás miatt kirótt büntetésekre nem terjed ki a tervezet hatálya, ugyanakkor nem az a célja a jogszabályjavaslatnak, hogy az igazságtalanság érzetét keltse a törvénytisztelő állampolgárokban, vagy hogy elbátortalanítsa a rendőrséget. „A törvény lehetővé teszi majd az igazságszolgáltatás számára, hogy normálisan működjön, és ne temesse maga alá több mint 300 ezer ügyirat” – fogalmaz.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2020-05-20: Belföld - :

Hírsaláta

KÖZINTÉZMÉNYEK IS MEG­BÜNTETHETŐK. A közintézmények is megbüntethetők a készenléti állapotban, ha nem tartják be a védelmi intézkedéseket – figyelmeztetett Raed Arafat, a Sürgősségi Helyzetek Főosztályának vezetője.
2020-05-20: Belföld - :

Egyszerű indítvány a belügyminiszter ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be Marcel Vela belügyminiszter ellen a Szociáldemokrata Párt (SZDP) szenátusi frakciója. Radu Preda, az SZDP szenátusi frakcióvezetője tegnap közölte: a belügyi tárca vezetője elleni indítvány címe „A román demokrácia sodródása.