Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2020. május 20., szerda, Belföld

KÖZINTÉZMÉNYEK IS MEG­BÜNTETHETŐK. A közintézmények is megbüntethetők a készenléti állapotban, ha nem tartják be a védelmi intézkedéseket – figyelmeztetett Raed Arafat, a Sürgősségi Helyzetek Főosztályának vezetője.

  • Fotó: Agerpres
    Fotó: Agerpres

A figyelmeztetés azt követően hangzott el, hogy hétfőn az ország több városában az emberek sorokban tolongtak az adóhivatalok vagy nyugdíjpénztárak előtt. Raed Arafat azt mondta, a közintézményeknek biztonságos körülmények között kell megszervezniük ügyfélszolgálatukat. Kell embert biztosítani a sorbanállás megszervezésére, hogy a várakozók tartsák be a biztonságos távolságot, illetve előnyben kell részesíteniük az online fizetést, meg kell hosszabbítaniuk a fizetési határidőket. A szabályokat be nem tartó intézmények vezetői és felelős tisztviselői megbüntethetők – szögezte le Raed Arafat. (Rador/Marosvásárhelyi rádió)

KIVIZSGÁLJÁK A SPÁRGASZEDŐK ÜGYÉT. Együttes ülésen hagyta jóvá a képviselőház és a szenátus házbizottsága a spárgaszedés végett külföldre utazó román állampolgárok ügyét kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozására vonatkozó kérelmet. A dokumentumot a Szociáldemokrata Párt, a Pro Románia, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetségének vezetői – Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Călin-Popescu Tăriceanu – írták alá. A beadványban azt kérik, hogy a parlamenti vizsgálóbizottság derítsen fényt arra, kit terhel felelősség a katonai rendeletek megszegéséért, azaz hogyan történhetett meg, hogy április 8-áról 9-ére virradóan több ezer embert a kolozsvári nemzetközi repülőtérre szállítottak lakhelyükről. Az említett éjszakán egyes munkavállalók katonai ellenőrzés és vesztegzár alatt levő településről indultak útnak. A kérelmet a parlament plénuma fogja megvitatni. (Agerpres)

RENDŐRTISZT AZ EGYIK DÍLER. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) 24 órás előzetes letartóztatásba helyezett három személyt, akiket kábítószer-kereskedelemmel és kábítószer-birtoklással gyanúsítanak. Az egyik gyanúsított a máramarosi határrendészeti felügyelőség egyik rendőrtisztje. Sajtóinformációk szerint a gyanúsítottak 2020 februárjától kannabiszt termesztettek egy szatmárnémeti lakásban. Az ügyészség a helyi hatóságok embereivel összefogva május 15-én tartott rajtaütést két szatmárnémeti ingatlanban, ahol 17 kannabisztövet foglaltak le, melyek összesen 6 kilogrammot nyomtak. Lefoglaltak még zacskókba és dobozokba csomagolva 700 gramm szárított rügyet is, ezek mellett pedig ventilátorokat, légkondicionáló berendezéseket, UV-lámpákat, elektronikus mérleget, darálókat, 3 mobiltelefont, valamint 27 ezer eurót és 3686 lejt. (presasm/Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 159
szavazógép
2020-05-20: Belföld - :

Kézzel is megírható a nyilatkozat

A felelősségvállalási nyilatkozat kézzel is megírható, de meg kell jelennie rajta a közzétett típusnyomtatványban fellelhető valamennyi tartalmi elemnek. Amennyiben a nyilatkozatban feltüntetett útvonal változatlan, az irat más napokon is felhasználható, de ez esetben át kell húzni a régi dátumot, és fel kell tüntetni az aznapit – közölte tegnap Facebook-bejegyzésben a Román Csendőrség.
2020-05-20: Belföld - :

Eltörölnék a bírságok egy részét

Törvénytervezetet nyújtott be a parlamentbe a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ), a Pro Románia és az RMDSZ a szükségállapot idején kiszabott bírságok nagy részének automatikus – azaz bírósági döntést nem igénylő – eltörléséről.