Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb szükségállapottal fenyeget Iohannis

2020. május 20., szerda, Belföld

Ha egyesek folyamatosan lábbal tiporják a hatóságok által előírt szabályokat, újabb fertőzési gócok fognak kialakulni, és újabb megbetegedési hullám fogja felütni a fejét – jelentette ki Klaus Iohannis államfő tegnap.

  • Fotó: Agerpres
    Fotó: Agerpres

Az elnök szerint senki sem akarja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés szigorúbb formájához forduljanak ismét, de ha szükség lesz, a hatóságok ismét bevezetik a szükségállapotot és a kijárási korlátozást. Az elnök arra kérte a helyi hatóságokat, hogy határozottabban lépjenek fel az általuk vezetett közösségekben. Az államfő szerint a veszélyhelyzet bevezetése óta nagyon sok román állampolgár szabálykövetésről tett tanúbizonyságot, és a közintézmények, magánvállalatok nagyon jól felkészültek a tevékenység újbóli elkezdésére úgy, hogy közben szem előtt tartják az emberek egészségének védelmét. Sajnálatos módon azonban egyesek félreértették a helyzetet, úgy gondolták, hogy a veszélyhelyzet az óvintézkedések teljes feloldásával fog járni, és ezzel veszélybe sodorták magukat és környezetüket is – figyelmeztetett Iohannis.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 20
szavazógép
2020-05-20: Belföld - :

Egyszerű indítvány a belügyminiszter ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be Marcel Vela belügyminiszter ellen a Szociáldemokrata Párt (SZDP) szenátusi frakciója. Radu Preda, az SZDP szenátusi frakcióvezetője tegnap közölte: a belügyi tárca vezetője elleni indítvány címe „A román demokrácia sodródása.
2020-05-20: Világfigyelő - :

Folytatják a gazdaságfejlesztési programot

Folytatja Budapest a külhoni magyar közösségek megerősödését célzó gazdaságfejlesztési programot – jelentette ki Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője tegnap a magyar Országgyűlésben a napirend előtti felszólalások során, amikor többek között Trianon évfordulója is szóba került.