Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A földekre küldené a briteket Károly herceg

2020. május 20., szerda, Világfigyelő

Károly herceg arra buzdítja a briteket, hogy menjenek ki a földekre, és segítsenek a gazdáknak a termés betakarításában.

  • Fotó: Reuters
    Fotó: Reuters

A brit trónörökös egy Instagramra feltett videóüzenetben emlékeztette kedden a briteket arra, hogy az élelem „nem varázsszóra terem”, hanem a nagyszerű brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye. A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó és olykor fárasztó.

Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején. A kampány részeként egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek. Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken pusztul el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség. A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába miután Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2120
szavazógép
2020-05-20: Világfigyelő - :

Biztos, ami biztos alapon gyógyszerezi magát Trump

Rendszeresen végeznek rajta vírustesztet, ezek eddig mind negatívak voltak, de másfél hete hidroxiklorokint szed – mondta el Donald Trump amerikai elnök hétfőn újságíróknak a Fehér Házban, miután gazdasági vezetőkkel folytatott egyeztetéseket.
2020-05-20: Közélet - Fekete Réka:

Székelyföldre nem jut a pajzsmirigygyógyszerből

Nyolc nagyváros patikáinak juttatnak abból az adományba kapott ötezer doboz pajzsmirigygyógyszerből, amely az Európai Gyógyszerforgalmazók Szövetsége (ADEM) és a romániai krónikus betegek, valamint az autoimmun betegségekben szenvedő páciensek szövetsége közötti megállapodás révén jutott az országba. Egyetlen székelyföldi város sem kap a gyógyszeradományból, holott a térségben is több ezren szorulnak rá az év elejétől hiánycikknek számító Euthyrox készítményre.