Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KarateMaratont teljesített a gyerekek motiválása érdekében

2020. május 21., csütörtök, Sport

Több mint két hónapja, hogy bezárták a sportlétesítményeket, edzőtermeket, felfüggesztették vagy törölték a sportági bajnokságokat, ezáltal pedig egy olyan időszakot élhettek meg a sportkedvelők, edzők és sportolók, amellyel ritkán találkozik az emberiség. Vass Hunor karateedző szerint a rendkívüli helyzet új kihívások elé állított mindenkit, úgy gondolja, sportszakmai tekintetben egyaránt voltak pozitív és negatív hatások.

  • Vass Hunor
    Vass Hunor

A Sport-All Sport Club karateszakosztályának trénere a rendkívüli állapotot követően elmondta, a háromszéki egyesület sportolóinak többnyire sikerült a szinten tartás, amely a napi online oktatásnak vagy az otthon végezhető edzéstervnek köszönhető. A kiadott feladatokat naponta mindenkinek végre kellett hajtania, majd fényképes beszámolót készített. Indítottak egy „Ma is edzettem” jeligés versenyt, amely beígért meglepetésért cserébe motiválta a sportolókat, hogy naponta eddzenek és beszámoljanak. A jutalmat az kapja majd meg, aki a legtöbbet edzett ezen időszakban, viszont Vass Hunor úgy véli, ebben a történetben mindannyian győztesek, mert kitartóan és hittel dolgoztak.

A megyeszékhelyi klub edzői fontosnak találják, hogy ne csak követeljenek, hanem példaértékűen a napi edzéseikről úgyszintén beszámoljanak, vagy az online tréningeket a gyerekekkel együtt végezzék. A karateedző napi futásokkal, edzésekkel teremtett versenyhelyzetet a csapatban, és a megszorítások időszakának utolsó napján, május 14-én teljesítette a maratoni távot, vagyis 42,195 kilométert futott. Az ötlet három héttel ezelőtt, az egyik futóedzés alkalmával született meg, hogy amikor végéhez érkezik a kijárási tilalom, egy mérföldkővel jelezze, elkezdhetnek újra építkezni. Vass Hunor azt vallja, hogy egy pedagógus, egy edző akkor követelhet jogosan, ha példaként szolgálja a közösséget, amelyet oktat, fejleszt.

„A továbbiakban napi irányított kültéri edzésekkel készülnek versenyzőink, természetesen a hatósági követelményeket betartva. Célunk, hogy a nyarat végigeddzük, amennyire a körülmények engedik, majd augusztusban lesz egy kilencnapos pihenője a versenyzőknek, ezt követően pedig az edzőtáborozások időszaka következik. Amint engedélyezik a teremben végezhető edzéseket, tervezzük a kiskaratésaink csoportjának az újraindítását is. A versenyzések lehetőségét szem előt tartva, bízunk abban, hogy szeptembertől beindulhatnak a sportesemények” – mondta lapunknak a Sport-All Sport Club alapítója, edzője. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2120
szavazógép
2020-05-21: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet

2020-05-21: Sport - :

Egy csoportban a finnek és Kanada (Jégkorong-vb)

Kisorsolták a tervek szerint jövő év májusának közepén tartandó, fehérorosz–lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság cso­portjait.