Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jégkorong-vbEgy csoportban a finnek és Kanada

2020. május 21., csütörtök, Sport

Kisorsolták a tervek szerint jövő év májusának közepén tartandó, fehérorosz–lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság cso­portjait.

  • Fotó: International Ice Hockey Federation
    Fotó: International Ice Hockey Federation

A két észak-amerikai rivális, Kanada és az Egyesült Államok azonos csoportba került a jövő évi rigai és minszki jégkorong-világbajnokság szerdai sorsolásán. Mellettük még a címvédő Finnország is a B-csoportban kapott helyet, így már a csoportkörben megismétlődik a tavalyi vb-döntő párosítása, ahol a finnek 3–1-re nyertek Kanada ellen. Ebbe a csoportba került még Németország, Norvégia, Olaszország, az újonc Kazahsztán és a házigazda Lettország. A nyolcas a lett fővárosban játssza majd mérkőzéseit. Riga ezenkívül még két negyeddöntős mérkőzésnek is otthont ad.

A másik csoport mérkőzéseinek Minszk lesz a helyszíne, itt a társházigazda fehéroroszok mellett Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Szlovákia, Dánia és Nagy-Britannia csapata küzd majd egymással. A Minszk Aréna a csoportmeccsek mellett két negyeddöntőnek, a két elődöntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

A torna időpontja egyelőre bizonytalan, a tervek szerint 2021. május 7. és 23. között kerül rá sor, de a koronavírus-járvány következményeként elképzelhető, hogy két héttel később rendezik, hogy a nemzeti bajnokságoknak több időt hagyjanak a szezon lebonyolítására. Az idei vb-t, amelyet Svájc rendezett volna, a világjárvány miatt törölték.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2125
szavazógép
2020-05-21: Sport - :

Maratont teljesített a gyerekek motiválása érdekében (Karate)

Több mint két hónapja, hogy bezárták a sportlétesítményeket, edzőtermeket, felfüggesztették vagy törölték a sportági bajnokságokat, ezáltal pedig egy olyan időszakot élhettek meg a sportkedvelők, edzők és sportolók, amellyel ritkán találkozik az emberiség. Vass Hunor karateedző szerint a rendkívüli helyzet új kihívások elé állított mindenkit, úgy gondolja, sportszakmai tekintetben egyaránt voltak pozitív és negatív hatások.
2020-05-21: Történelmünk - :

Mária királyné Románia „titkos fegyvere”?

Mária román királyné szerepéről a párizsi békekonferencián számos történet kering, vannak, akik azt állítják: semmire nem volt jó az egész, mások szerint az egész egy nagyszabású udvarlási kísérlet a nyugati szövetségesek megnyerésére; adakozó kedvű udvarhölgyekkel és erotikus fülledtséggel. Érdemes súlyozni ezen vélemények között: Ferdinánd román király hitvese a kármentés céljával érkezett Párizsba, és befolyásának, kapcsolatainak, illetve intelligenciájának hála egy sor, Romániának kedvező döntést el tudott intézni – de korántsem mindent.