Nyitnak az óvodák, bölcsődék Magyarországon

2020. május 21., csütörtök, Világfigyelő

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – jelentette be Maruzsa Zoltán, Magyarország kormányának köznevelési államtitkára tegnap.

Június 2-ától oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kiscsoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket. Minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. Tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni. A nyári táborokról még tartanak az egyeztetések. Maruzsa Zoltán közölte azt is: a koronavírus-járvány terjedésének lassulása lehetővé teszi, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től, a fővárosiak pedig június 2-tól visszatérjenek a normális működési rendhez.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1567
szavazógép
2020-05-21: Közélet - Bokor Gábor:

A megyéből nem pályázhatnak öntözőrendszerekre

Júniusban újból kiírják az öntözőberendezések létrehozását, a meglévők korszerűsítését támogató pályázatot – jelentette be Adrian Oros mezőgazdasági miniszter. Pályázatonként legtöbb egymillió euró igényelhető, a beruházás száz százalékban elszámolható. Sajnos, minden jel arra mutat, hogy Háromszékről nem fognak tudni pályázatot benyújtani – értékelte kérésünkre Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője.
2020-05-21: Belföld - :

Jóváhagyta a parlament a vészhelyzet bevezetését

Elfogadta tegnap a parlament azt a kormányhatározatot, amely vészhelyzetet hirdet Románia területén. A parlamenti vitát megelőzően a képviselőház és a szenátus jogi bizottsága pozitívan véleményezte 2020. május 18-i kormányhatározatban leszögezett intézkedéseket, de több módosító javaslatot is csatolt ezekhez.