Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csak június közepén nyílik a turistaidény?

2020. május 21., csütörtök, Belföld

Jelenleg semmi garancia nincs arra, hogy a román állampolgárok június 1-je után Görögországba, Bulgáriába és Szerbiába utazhatnak nyaralni – nyilatkozta tegnap Virgil Popescu gazdasági miniszter.

  • Fotó: Digi24.ro
    Fotó: Digi24.ro

A tárcavezető szerint a június 1-jei szezonnyitás javaslatszinten hangzott el, de megállapodás nem köttetett az ügyben. A téma szerepel a négy ország jövő héten esedékes, kormányfői szintű megbeszélésének napirendjén is. Popescu szerint nem lehet úgy államközi megállapodást kötni, hogy bizonytalan, milyen feltételek között léphetnek be Románia területére a külföldről hazatérő román állampolgárok, illetve az ide látogató külföldi turisták. A gazdasági miniszter június 15-ét jelölte meg a romániai turistaidény legvalószínűbb nyitónapjának, azt megelőzően, június 1-je körül kiértékelik a május közepén bevezetett lazítások hatását.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 158
szavazógép
2020-05-21: Belföld - :

Indítvány az oktatási miniszter ellen

Monica Anisie oktatási miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be tegnap a képviselőházban a Pro Románia és a Szociáldemokrata Párt (SZDP).
2020-05-21: Belföld - :

Több a gyógyult, mint az új beteg

Tegnap óta 198 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 17.585-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Háromszéken továbbra sem nőtt a szám (229), Hargita megyében azonban tíz új fertőzöttel 100 beteget jegyeznek, Maros megyében pedig egy új személy került be a regisztrált betegek (660) sorába.