Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Indítvány az oktatási miniszter ellen

2020. május 21., csütörtök, Belföld

Monica Anisie oktatási miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be tegnap a képviselőházban a Pro Románia és a Szociáldemokrata Párt (SZDP).

  • Fotó: Alexandru Prepelita
    Fotó: Alexandru Prepelita

Az indítvány a Lépésről lépésre eljutottunk az oktatás összeomlásáig – az NLP létrehozta a műveletlen Romániát címet viseli, és ebben a tanügyminiszter azonnali leváltását kérik. A dokumentum szerint a tárcavezető okolható az oktatási rendszeren eluralkodott káoszért, a stratégia és a jövőkép hiányáért, amely miatt óvodások, iskolások, szülők és tanügyi alkalmazottak „pánikban és bizonytalanságban éltek hónapokon át”. A kezdeményezők többek között felróják a tárcavezetőnek, hogy késve közölte a koronavírus-járvány indokolta intézkedéseket, illetve hogy nem dolgoztak ki egy egységes munkamódszert, amelynek alapján otthonról dolgozzanak a tanárok, igazgatók, tanfelügyelők.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2020-05-21: Belföld - :

Táblagépek az ösztöndíjasoknak

Az oktatási minisztérium köteles lesz elektronikus eszközöket (pl. táblagépet vagy laptopot), illetve internetet biztosítani az online oktatáshoz való hozzáféréshez azoknak a diákoknak, akik szociális ösztöndíjban részesülnek – döntött tegnap első házként a képviselőház.
2020-05-21: Belföld - :

Csak június közepén nyílik a turistaidény?

Jelenleg semmi garancia nincs arra, hogy a román állampolgárok június 1-je után Görögországba, Bulgáriába és Szerbiába utazhatnak nyaralni – nyilatkozta tegnap Virgil Popescu gazdasági miniszter.