Sokan házi karanténban, de egyre több a gyógyult

2020. május 22., péntek, Közélet

A járvány kezdete óta 172 koronavírussal megfertőződött háromszéki gyógyult meg – derült ki a kormánybiztosi hivatal tegnap esti közleményéből.

A közegészségügyi igazgatóság adataira alapozó tájékoztató szerint a járvány kezdete óta 229 igazolt megbetegedésről tudnak Kovászna megyében, kórházban 33 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek, a szerdai jelentés óta egy gyógyult hagyhatta el a kórházat, újabb beutalás nem történt. Az eddig elvégzett tesztek száma is növekvőben, eddig 3844 mintavételt regisztráltak. Intézményes karanténban 87 személy várja a laboratóriumi eredményeket.

Hét eleje óta közel háromszorosára nőtt az otthonaikban elkülönített, orvosi megfigyelés alatt lévők száma: hétfőn 270 esetet jegyeztek, tegnap este már 703-at. Ennek kapcsán lapunk tájékoztatást kért a kormánybiztosi hivataltól, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az előző napokban sokkal többen tértek vissza külföldről az országba, mint korábban, így Háromszékre is.

A legutóbbi rendelkezések szerint minden ország sárga övezetnek számít, ezért a hazatérő román állampolgároknak a következő 14 napot kötelezően otthoni elkülönítésben kell eltölteniük (eddig a szükségállapot ideje alatt a hazatérők egy részét intézményes karanténba vitték). Az intézkedés minden olyan személyre érvényes – és azonos időtartamra –, akik a hazatérővel egy háztartásban, ingatlanban élnek, ezzel magyarázzák a hatóságok a növekvő adatokat. A prefektúra szerint mindaddig nincs ok aggodalomra, amíg az érintettek követik és betartják a hatóságok ajánlásait az elkülönítés idején.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-05-22: Közélet - Hecser László:

Lazítanak, de csak mértékkel (Barót)

A megye többi városához hasonlóan Baróton is egyre több szigorú intézkedést oldottak fel a szükségállapot lejárta után. A lazítás nem teljes körű, hosszú hetekbe telhet, amíg minden visszatérhet a régi kerékvágásba.
2020-05-22: Belföld - :

Támogatják a munkáltatókat

Azokat a munkáltatókat, akik munkát kereső személyeket alkalmaznak, az illető bruttó fizetésének legtöbb 30 százalékával fogja támogatni a kormány – jelentette be Ludovic Orban kormányfő.