Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Támogatják a munkáltatókat

2020. május 22., péntek, Belföld

Azokat a munkáltatókat, akik munkát kereső személyeket alkalmaznak, az illető bruttó fizetésének legtöbb 30 százalékával fogja támogatni a kormány – jelentette be Ludovic Orban kormányfő.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

„A bruttó fizetés akár 30 százalékát is elérő támogatást fogunk biztosítani legalább három hónapon át azoknak a vállalatoknak, amelyek munkát kereső román állampolgárokat alkalmaznak. Ugyanakkor vannak olyan kategóriák, amelyek nehezen találnak munkahelyet, például a frissen végzettek vagy a nyugdíjkorhatárhoz közeledők. Ezeknek a kategóriáknak a foglalkoztatását szintén támogatni fogjuk a bruttó fizetésük jelentős hányadának hosszabb időtartamú biztosításával” – mondta Orban, hozzátéve: a támogatás feltétele az lesz, hogy a vállalat a támogatás időszakának lejártával is egy ideig még foglalkoztassa a kedvezményezett alkalmazottat.

„Azokon a területeken, ahol a korlátozásokat június 1-je után is fenn kell tartani, továbbra is támogatjuk a kényszerszabadságra küldött munkavállalók bérét. És minden olyan területen, amelyen a korlátozások enyhítésének eredményeként folytatódik a tevékenység (...), az állam kifizeti minden munkát felvevő alkalmazott bérének 41,5 százalékát” – nyilatkozta Orban, aki szerint közel 600 ezer román állampolgár részesült a kényszerszabadság miatt állami támogatásban, és a következő időszakban a munkát kereső románok száma meg fogja közelíteni a 700 ezret.

Hozzátette: prioritásként kezelik a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak kifizetését is a lehetőségek függvényében. „Szeretnénk növelni a nyugdíjakat, ugyanakkor garanciát is szeretnénk, hogy ezeket majd ki is tudjuk fizetni. Mert a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve” – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2125
szavazógép
2020-05-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Sokan házi karanténban, de egyre több a gyógyult

A járvány kezdete óta 172 koronavírussal megfertőződött háromszéki gyógyult meg – derült ki a kormánybiztosi hivatal tegnap esti közleményéből.
2020-05-22: Belföld - :

A lázmérés problémája

A zárt nyilvános terek bejáratánál történő lázmérés egy újabb megosztó áltéma – írja tegnapi Facebook-bejegyzésében Raed Arafat államtitkár.