Tűz Sepsiszentgyörgyön

2020. május 22., péntek, Közélet

Tűz pusztított pénteken a Kovács-féle, Oltmező utcai hentesüzemben, húsz tűzoltó három órán át viaskodott a lángokkal – tájékoztatott a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

  • Fotó: Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség
    Fotó: Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A tűz a Kastély vendéglő mögötti – sajtóértesülések szerint füstölőnek használt – faépületből csaptak fel, majd elborította a tetőt, fennállt a veszély, hogy átterjed a szomszédos raktárra, illetve a közeli istállóra is. A faépület padlásán gyúlékony anyagokat tároltak, ezek miatt terjedt gyorsan a tűzvész – közölte a katasztrófavédelmi felügyelőség. Sepsiszentgyörgyi egységüktől öt oltó- és egy tolólétrás jármű vonult ki, illetve az uzoni önkéntes tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk, így összesen húsz lánglovag vett részt az oltásban. A felügyelőség szerint a tűz oka nagy valószínűséggel rövidzárlat, amit egy sérült áramvezeték okozott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a faépület teteje azonban nagyrészt megsemmisült. Egy drónnal készült légifelvételen, melyet a We Radio honlapján tettek közzé, pontosan látszik, hogy a vendéglő mögötti épület teljes tetőszerkezetét viszonylag gyorsan elborították a lángok, a tűzoltóknak komoly erőfeszítésükbe került, hogy a szomszédos ingatlanokra is ne terjedjenek át. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-05-22: Közélet - :

Mégsem kell mindig a nyilatkozat (Kedvezőbb közlekedési lehetőségek)

A jelenleg érvényes országos vészhelyzetben az eredetileg meghirdetett lehetőségekhez képest kedvezőbben közlekedhetünk Háromszéken saját felelősségű űrlap kitöltése nélkül.
2020-05-24: Belföld - :

Ismét kétszáz fölött az új esetek száma, újabb fertőzési góc Szászsebesen

Egy hét után először haladta meg vasárnap a kétszázat az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma, amit a média az óvintézkedések május 15-e utáni lazításával hozott összefüggésbe. Egy szászsebesi cég 27 alkalmazottjánál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Hargita megyében vasárnapig 115 beteget regisztráltak, ami két nap alatt tizenöt új fertőzöttet jelent, Maros megyében és Háromszéken egy-egy újabb beteggel 661, illetve 230 esetet tartanak nyilván.