Kedvezőbb közlekedési lehetőségekMégsem kell mindig a nyilatkozat

2020. május 22., péntek, Közélet

A jelenleg érvényes országos vészhelyzetben az eredetileg meghirdetett lehetőségekhez képest kedvezőbben közlekedhetünk Háromszéken saját felelősségű űrlap kitöltése nélkül.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője közölte lapunkkal, hogy a belügyminisztérium pontosítást küldött a területi egységeknek. Ebből kiderül, más értelmezést nyert az óvintézkedéseket előíró jogszabály, mely szerint a lakhely szerinti település csak indokolt esetben hagyható el, akkor is kizárólag előre kitöltött saját felelősségű nyilatkozat birtokában, kivéve a metropoliszövezeteket. Ugyanis a belügyi pontosítás értelmében nem csak a nagyvárosok 30 kilométeres körzetét tekintik ilyen övezetnek, hanem minden municípium 30 kilométeres körzetét, anélkül, hogy átlépnénk a megyehatárt. Ezek szerint Háromszék nagyobb része beleesik a kedvezménybe, Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely 30 kilométeres körzete felmentést élvez, így Sepsiszéken, az Olt-mentén, Felsőháromszéken űrlap nélkül lehet közlekedni, de nem egyik övezetből a másikba is.

Például Kézdivásárhelyről elmehetünk Szentivánlaborfalvára kitöltött űrlap nélkül, de Sepsiszentgyörgyre már nem. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1834
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Gyűlöletbeszéd a virtuális térben

Az Elie Wiesel Országos Holo­kausztkutató Intézet jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt elszaporodtak az interneten az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások.
2020-05-22: Közélet - :

Tűz Sepsiszentgyörgyön

Tűz pusztított pénteken a Kovács-féle, Oltmező utcai hentesüzemben, húsz tűzoltó három órán át viaskodott a lángokkal – tájékoztatott a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.