Javulás Szerbiában és Montenegróban

2020. május 26., kedd, Világfigyelő

Szerbiában másodszor fordult elő, hogy 24 óra alatt nem volt halálos áldozata a COVID-19 betegségnek, ami a szakértők szerint azt jelenti, hogy gyengül a járvány az országban, Montenegróban pedig majdnem három hete nem jelentettek új esetet, ha ez még egy hétig így marad, hivatalosan is bejelentik a járvány végét.

  • Fotó: artoncapital.com
    Fotó: artoncapital.com

Montenegróban húsz napja nem regisztráltak új esetet. * Szerbiában vasárnapról hétfőre 11 092-ről 11 159-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A koronavírus-járvány kitörése óta másodszor fordult elő, hogy nem volt az országban halálos áldozata a COVID-19 betegségnek. Járványügyi szakemberek szerint a koronavírus-járvány jobbára már lecsengett az országban, ám kisebb gócok még kialakulhatnak, főként a munkahelyeken.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-05-26: Világfigyelő - :

Iskolanyitás Csehországban

Két és fél hónapos szünet után tegnap Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai, a vendéglők, a szállodák, a strandok, a múzeumok, és újra látogathatók a kórházak és az idősotthonok.
2020-05-26: Világfigyelő - :

Enyhülhet az ukrán nyelvtörvény

Az ukrán oktatási törvény esetében nem, ám a nyelvtörvénynek a magyar kisebbséget érintő rendelkezéseiben enyhülés várható a tervezett Orbán–Zelenszkíj találkozó nyomán – jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének Ukrajna-szakértője az M1 csatorna tegnapi műsorában.