Elítéltek egy romániai embercsempészt

2020. május 28., csütörtök, Világfigyelő

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt egy román embercsempészt, akinek személyautójából Oroszlányban tíz szír migránst állítottak elő – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegnap.

  • Fotó: police.hu
    Fotó: police.hu

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető autóját március 26-án éjjel állították meg. Az illegális menekültek a kocsiban egymás ölében ültek, a csomagtartóból három ember került elő. A vizsgálat adatai szerint a férfi a migránsokat a román–magyar határ közelében, Magyarország területén vette fel gépkocsijába, hogy őket Ausztriába vigye.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-05-28: Világfigyelő - :

Egymást segíti Magyarország és Lengyelország

Magyarország és Lengyelország a jövőben is minden támogatást megad egymásnak azokban a vitákban, amelyekkel akkor szembesülnek, amikor a járvány után kialakuló új világrend kihívásaira adandó válaszokat keresik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Budapesten.
2020-05-28: Világfigyelő - :

Lesz frankfurti könyvvásár

A koronavírus-járvány ellenére megtartják októberben az idei frankfurti könyvvásárt – így döntött tegnap a rendezvény felügyelőtanácsa.