Lesz frankfurti könyvvásár

2020. május 28., csütörtök, Világfigyelő

A koronavírus-járvány ellenére megtartják októberben az idei frankfurti könyvvásárt – így döntött tegnap a rendezvény felügyelőtanácsa.

A testület szerint az október 14-től 18-ig tartó irodalmi seregszemle sok mindenben különbözni fog az eddigi könyvvásároktól, és még nem lehet megmondani pontosan, hogy milyen változtatások lesznek, mert azok sokban függnek a járványügyi helyzettől, az aktuális egészségügyi előírásoktól. Idén minden korábbinál fontosabb, hogy megtartsák a könyvvásárt, amely azonban egyfajta, a vírus által meghatározott különkiadás lesz – jelentette ki Juergen Boos, a vásár igazgatója.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1538
szavazógép
2020-05-28: Világfigyelő - :

Elítéltek egy romániai embercsempészt

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt egy román embercsempészt, akinek személyautójából Oroszlányban tíz szír migránst állítottak elő – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegnap.
2020-05-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Beleverték a félelmet az emberekbe (Egyházaink járványidőben)

Csak lassan enyhül az a bezártság, amit a koronavírus-járvány hozott ránk, és amelynek következtében egyik napról a másikra megváltozott az életünk. Az egyházak a szükségállapot idején nem tarthattak templomi istentiszteleteket, a világhálón és a rádióban azonban jelen voltak, és a közösség rászoruló tagjaihoz is elértek, most pedig az újranyitásra, szabadtéri istentiszteletekre készülnek, amelyeknek különös hangsúlyt ad, hogy pünkösd ünnepe következik. A rendkívüli helyzetről Zelenák József sepsiszentgyörgyi evangélikus lelkész beszélt lapunknak.