Székely Vágta – csak jövőre

2020. május 28., csütörtök, Közélet

Tekintettel a járványügyi helyzetre, ebben az évben nem tartják meg a Székely Vágtát – tájékoztattak a Nemzeti Vágta szervezőivel való egyeztetést követően tegnapi közleményükben a rendezők.

  • Albert Levente archív felvétele
    Albert Levente archív felvétele

Mint jelezték, több szempontot is figyelembe vettek a döntéskor, s bár a népszerű lovas rendezvényt ősszel talán megszervezhették volna, azt azonban nem akarták, hogy a régió lovas ünnepe az önkormányzati választások ugyancsak őszre várható kampányidőszakára essen. A tizedik, jubileumi Székely Vágtára így 2021-ben kerül sor. A tájékoztató szerint az október elején esedékes Nemzeti Vágtának mégis lesznek székely indulói: a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli majd Székelyföldet. A budapesti rendezvényen Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés), Előptak (III. helyezés), mellettük pedig Sepsiszentgyörgy lovasa, illetve paripája vesz részt. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 528
szavazógép
2020-05-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Beleverték a félelmet az emberekbe (Egyházaink járványidőben)

Csak lassan enyhül az a bezártság, amit a koronavírus-járvány hozott ránk, és amelynek következtében egyik napról a másikra megváltozott az életünk. Az egyházak a szükségállapot idején nem tarthattak templomi istentiszteleteket, a világhálón és a rádióban azonban jelen voltak, és a közösség rászoruló tagjaihoz is elértek, most pedig az újranyitásra, szabadtéri istentiszteletekre készülnek, amelyeknek különös hangsúlyt ad, hogy pünkösd ünnepe következik. A rendkívüli helyzetről Zelenák József sepsiszentgyörgyi evangélikus lelkész beszélt lapunknak.
2020-05-28: Közélet - Bokor Gábor:

Kinyitottak a képtárak Kovásznán

Ha lassú lépésekben is, de újraindul a kulturális élet Kovásznán. Megnyitották a Kádár László Képtárat, látogatható a Gazdáné Olosz Ella Képzőművészeti Galéria is. Mindkét helyszínen kötelező  az óvintézkedések betartása, a látogatóknak maszkot kell viselniük, egymás között kétméteres távolságot kell tartaniuk. Sajnos, a nagyobb előadások továbbra is elmaradnak – tudtuk meg a városi művelődési ház tájékoztatójából.