Pünkösdi ökumenikus istentisztelet

2020. június 2., kedd, Világfigyelő

Közös pünkösdi istentiszteletet tartottak a keresztény történelmi egyházak vezetői, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pünkösdhétfőn a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén a Mátyás-templomban.

Az egyházi vezetők együtt imádkoztak a koronavírus-járvány áldozataiért, a betegeket ellátó orvosokért, ápolókért, és hálát adtak Istennek a járvány enyhüléséért. A főpásztorok megemlékeztek a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról és imádkoztak a nemzet egységéért. ♦ Erdő Péter arról beszélt: a járvány idején „alkalmat kaptunk az Istentől, hogy felfedezzük, mi az igazán lényeges az életünkben”. Ezekben a napokban tanúi lehetünk a fokozatos, óvatos újrakezdésnek, de ne ott kezdjük újra, ahol március elején abbahagytuk! – kérte a bíboros. ♦ Bogárdi Szabó István kiemelte: száz esztendeje szórták szét a magyar népet, száz esztendeje „sok fájdalom közepette kell tanulnunk, miképpen tesz szabaddá az igazság és hogyan ébreszt reményt a kegyelem”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-06-02: Világfigyelő - :

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén (Zavargások az Amerikai Egyesült Államokban)

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus Szent János-templom alagsorában is, a tűzoltók azonban hamar megfékezték a lángokat.
2020-06-02: Világfigyelő - :

Orbán: a futball vigasz és elégtétel

A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton Felcsúton, ahol bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.