Orbán: a futball vigasz és elégtétel

2020. június 2., kedd, Világfigyelő

A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton Felcsúton, ahol bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

A Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésében született könyv bemutatóján a kormányfő azt hangsúlyozta: talán nem véletlen, hogy Trianon után volt a magyar futball első aranykora, majd a második világháborút követően, az ötvenes években az Aranycsapat időszaka. Akkoriban a zöld gyepen a megszálló ország csapatát is le lehetett győzni, tehát a futballt a kultúra és a történelem részeként kell kezelni – fűzte hozzá. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „a magyar futball alapvetően a zseniális megsejtések és ihletettség története”, vagyis maga a művészet. A miniszterelnök úgy vélte: „a futball maga az élet”, igazságos, nyílt sisakos játék, amelyet szabályok mentén vívnak a felek, és mindig a pályán dőlnek el a dolgok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-06-02: Világfigyelő - :

Pünkösdi ökumenikus istentisztelet

Közös pünkösdi istentiszteletet tartottak a keresztény történelmi egyházak vezetői, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pünkösdhétfőn a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén a Mátyás-templomban.
2020-06-02: Világfigyelő - :

Emlékülés a parlamentben

Háromnapos üléssel folytatja munkáját a budapesti Or­szággyűlés ezen a héten.