Emlékülés a parlamentben

2020. június 2., kedd, Világfigyelő

Háromnapos üléssel folytatja munkáját a budapesti Or­szággyűlés ezen a héten.

A képviselők ma ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-06-02: Világfigyelő - :

Orbán: a futball vigasz és elégtétel

A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton Felcsúton, ahol bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.
2020-06-02: Közélet - Nagy D. István:

Zászlókkal, gyászszalagokkal és harangszóval emlékeznek (Trianon 100)

Mivel a járványhelyzethez kapcsolódó korlátozások miatt a nagyobb számú résztvevővel zajló szabadtéri megemlékezésekre sincs lehetőség, a magyar politikai szervezetek Háromszéken áthidaló megoldáshoz folyamodtak a trianoni szerződés évfordulóján. Az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt, az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint a Székely Nemzeti Tanács felhívással fordul a lelkészekhez és polgárokhoz, amelyben azt kérik: június 4-én, a trianoni döntés századik évfordulóján szólaltassák meg a templomok harangjait, a székely nép tagjai pedig viseljenek fekete gyászszalagot, és tűzzék ki gyászszalaggal a magyar vagy székely zászlót házaikra, tömbházak erkélyére.