Kevesebb gépjármű

2020. június 10., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A járvány a gépjárművek forgalomba helyezését is rendkívüli módon akadályozta. A gépjármű-nyilvántartási igazgatóság adatai szerint az év első öt hónapjában 31,43 százalékkal kevesebb új gépkocsit írattak be a forgalomba, mint a tavalyi hasonló időszakban, a használt autók piaca 16 százalékkal szűkült.

  • Fotó: Obiectiv Vocea Brailei
    Fotó: Obiectiv Vocea Brailei

Ebben az időszakban 39 455 új gépjárművet írattak forgalomba, míg tavaly 57 538-at, ennek közel egyharmada Dacia, mintegy tíz százaléka pedig Volkswagen márkájú. Az év első öt hónapjában 154 941 használt járművet írattak forgalomba, e tekintetben a Volkswagen vezet (38 652 egységgel). A statisztika szerint tavaly év végén az országban összesen 4,344 millió benzines és 3,895 millió dízelmotoros jármű közlekedett.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2020-06-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Külkereskedelmi deficit

Az év első négy hónapjában tovább nőtt az ország külkereskedelmi deficitje. A statisztikai intézet tegnap közölt adatai szerint április végén több mint hatmilliárd lej volt a hiány, 2019 hasonló időszakához képest közel egymilliárd lejjel nagyobb.
2020-06-10: Világfigyelő - :

Magyarország több tiszteletet kér Horvátországtól

Több tiszteletet várunk el azoktól a horvát politikusoktól, akik az elmúlt napokban alaptalanul kritizálták Magyarországot és álhíreket terjesztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban – írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán tegnap.