Oroszul, vidáman

2020. június 12., péntek, Nyílttér

Második alkalommal szervezte meg a négy hónapig tartó Orosz Társalgási Klubot a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. Vidáman, sok nevetéssel telt el az alkalmankénti egy-két óra, melynek egyetlen részvételi feltétele az alapfokú angolnyelv-ismeret volt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az orosz csevegőklub által a jelenlévők elsajátították a nyelv alapjait (ábécé, bemutatkozás, hasznos mondatok), énekek, rajzfilmek, kisfilmek és sok más érdekes módszer által bővíthették nyelvtudásukat. Eltérő vélemények vannak arról, hogy miképpen lehet a leghatékonyabban megismerni és elsajátítani egy nyelvet, de abban mindenki egyetért, hogy elsősorban gyakorolni és beszélni kell. Ahhoz, hogy helyesen megtanulj oroszul, szükség van egy pici nyelvtanra is. Attól volt különleges ez a klub, hogy itt hangsúlyt fektettek a megfelelő mennyiségű orosz társalgásra.

Az ingyenes órákat – a projektet az Európai Szolidaritási Testület támogatja – az Environment+ projekt ESC-önkéntesei, Salome Pirtskhelava és Mariam Sargsyan tartották, emiatt szerepelt feltételként az angolnyelv-ismeret. A nyelvtanításban eddig ugyan nem volt tapasztalatuk, de igazán törekedtek arra, hogy segítsék a résztvevőket. Az interaktív foglalkozások kommunikatív, konstruktív módon történtek, az esetleges nyelvtani hibákat a tevékenységek után közösen beszélték meg, de arra is törekedtek, hogy a jelenlévők maguk jöjjenek rá a helyes megoldásra.

Ráduly Attila

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2354
szavazógép
2020-06-12: Nyílttér - Hecser László:

Mert a legények nem a mi legényeink

Az erdővidéki elöljárók egyik szeme nevetett múlt kedden: felavatták a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség baróti tűzoltóegységét. A másikkal viszont kénytelenek voltak kicsit hunyorogni.
2020-06-12: Nyílttér - :

A sosemvolt tanév (Mai levelünk)

Hol volt, hol nem volt, az egész világon, vagy talán sehol sem, volt egy olyan tanév, amely alighogy elkezdődött, hirtelen abba is maradt.