Megújuló balatoni strandok

2020. június 15., hétfő, Magazin

Idén 67 strand újul meg a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese pénteken Zánkán a községi strand fejlesztéseinek átadásán.

Könnyid László kiemelte: az elmúlt években – az ideit is beleértve – több mint tízmilliárd forintot fordítottak a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára. Két évvel ezelőtt a Balatonon 30 település 55 fizetős strandja több mint kétmilliárd forintot kapott, tavaly 43, több évtizede elhanyagolt szabadstrand újult meg több mint 4,4 milliárd forintból, emellett a Tisza-tónál és a Duna-kanyarban is történtek fejlesztések. Idén 90 strandon – köztük 67 balatoni fürdőhelyen – 3 milliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek, a programba a Balaton mellett a Tisza és a Velencei-tó is bekapcsolódik. Ezek a beruházások az alap-infrastrukturális adottságok fejlesztését szolgálják. Ilyenek a mosdóblokk-fejlesztések, a baba-mama szobák kialakítása, a vízbe jutás feltételeinek javítása – például csúszásmentes lépcsőkkel –, ahol pedig mindezek elkészültek, zöld felületi rehabilitációra is lehetőség van.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 558
szavazógép
2020-06-15: Magazin - :

Az elegáns: Veltins Pilsener (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Sokáig szemezgettem ezzel a sörrel, hiszen számomra teljesen ismeretlen volt, és túl sok pénzt is kértek érte. Majdnem 9 lejért vettem meg, ami megítélésem szerint túl sok egy nagyüzemi sörért. Ne értsen félre senki, nem a garasosság jött elő belőlem, egyszerűen túl drágának találtam a Veltins Pilsenert, amely szerintem csak egy jó középkategóriás serital.
2020-06-15: Gasztronómia - Hecser László:

Szakácsnak lenni jó! (A Daniel-kastélyszálló konyháján)

A bő tíz éve megvásárolt olaszteleki Daniel-kastélyt a tulajdonos Rácz házaspárnak köszönhetően szépen felújították, az egykori nemesi lakban nyílt kastélyszálló pedig az elmúlt évek munkája révén széles körben ismertté vált s messze földről vonzza az erdélyi tájat megismerni kívánókat. Ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszik az is, hogy elegendő hellyel rendelkeznek jelentősebb létszámú rendezvényekhez – az ódon falak közt zajlott már többek között ifjúsági tábor, régizene-fesztivál, láttak vendégül itt perzsa művészeket –, illetve, hogy nem csak szállást, hanem programot is tudnak ajánlani, sőt – Erdővidéken egyedüliként –, kényeztető fürdési lehetőség is rendelkezésre áll. A szálló sikerében jókora szerepe van a 27 esztendős séfnek, Demeter Arthúrnak, aki hat éve dolgozik a kastély konyháján, a konyhafőnöki tisztséget három éve látja el.