Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tenisz, US OpenKételkedik a rendezésben a világelső

2020. június 16., kedd, Sport

Kételkedik az amerikai nyílt teniszbajnokság megrendezésében Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa. A legjobbak közül a világelső Novak Djokovics és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen.

  • Ashleigh Barty
    Ashleigh Barty

„Vannak aggályaim. Értem, hogy mindenképpen le kellene bonyolítani a tornákat, de a biztonság a legfontosabb. Alig várom, hogy versenyezhessek, csakhogy először meg akarok győződni róla, hogy a stábommal együtt biztonságban vagyunk. Egyelőre szó sincs arról, hogy ellenőrzés alatt lenne a koronavírus-helyzet” – jelentette ki a Roland Garros ausztrál címvédője.

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. Az augusztus 31-re kiírt US Openről egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg. A nemrég felmerült ötletek alapján az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ők mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, és tesztelnék őket.

Egyelőre az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karantén-intézkedések miatt összejön vagy sem elegendő teniszező New Yorkban, és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár rájuk vagy sem. A keleti parti város a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 975
szavazógép
2020-06-16: Sport - :

Magyar játékos a Bajnokok Ligája álomcsapatában (Kézilabda)

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged magyar válogatott klasszisa is bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020. évi idényének álomcsapatába, melynek az edzője David Davis, a Telekom Veszprém trénere.
2020-06-16: Belföld - :

A bölcsődék és óvodák megnyitásának feltételei

Megjelent tegnap a Hivatalos Közlönyben a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó, az oktatási, egészségügyi és a munkaügyi minisztérium által kidolgozott szabályzat. Ez egyebek mellett rögzíti, hogy azok a szülők, akik igénybe vennék az állami bölcsődék és óvodák szolgáltatásait, és a nyári vakáció idején is odavinnék gyerekeiket, hétfőtől kérhetik a kicsik felvételét abba az intézménybe, amelybe a gyerek év közben járt.