A bölcsődék és óvodák megnyitásának feltételei

2020. június 16., kedd, Belföld

Megjelent tegnap a Hivatalos Közlönyben a bölcsődék és óvodák nyári megnyitására vonatkozó, az oktatási, egészségügyi és a munkaügyi minisztérium által kidolgozott szabályzat. Ez egyebek mellett rögzíti, hogy azok a szülők, akik igénybe vennék az állami bölcsődék és óvodák szolgáltatásait, és a nyári vakáció idején is odavinnék gyerekeiket, hétfőtől kérhetik a kicsik felvételét abba az intézménybe, amelybe a gyerek év közben járt.

A kéréseket a tanfelügyelőség összesíti, majd elküldi az intézményeket fenntartó önkormányzatoknak, hogy döntsenek arról, melyik oktatási egységet nyitják meg. Az érintett bölcsődék és óvodák listáját közzéteszik a tanfelügyelőségek székhelyén és ezek honlapján.

A vakáció alatt csak szórakoztató jellegű tevékenységek lesznek. A foglalkozás egyénileg zajlik, a nem fertőtleníthető játékokat nem veszik elő, a gyerekek sokat fognak a szabadban tartózkodni. A szabályzat értelmében a gyerekek nem hozhatnak otthonról játékot az óvodába.

Gondoskodnak arról, hogy érkezéskor és hazainduláskor ne alakuljanak ki torlódások.

A 37,3 Celsius-foknál magasabb testhőmérséklettel jelentkező gyerekeket nem fogadják az óvodában. Hangsúlyt helyeznek arra, hogy minden gyereknek megtanítsák, legalább 20 másodpercig mossa a kezét. A program végén minden olyan tárgyat (asztalokat, székeket, szekrényeket, kilincseket, korlátokat, játékokat stb.), amihez a gyerekek hozzáérhettek, alaposan fertőtlenítenek. A légkondicionáló berendezések használata tilos.

Az asztalok helyét megjelölik, csökkentik a gyerekek számát a csoportokban úgy, hogy minden gyerekre jusson legalább 4,5 négyzetméter felület, az ebédlőben és a hálóban a gyerekeknek mindenkor legalább két méter távolságra kell lenniük egymástól. Az alkalmazottak folyamatosan arcmaszkot viselnek, amelyeket legtöbb négyóránként cserélnek, és az intézményen belül nem az utcai cipőben járnak – írja még a szabályzat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2020-06-16: Sport - :

Kételkedik a rendezésben a világelső (Tenisz, US Open)

Kételkedik az amerikai nyílt teniszbajnokság megrendezésében Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa. A legjobbak közül a világelső Novak Djokovics és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen.
2020-06-16: Belföld - :

Meghosszabbítják az önkormányzati mandátumokat

A szenátus után tegnap a parlament képviselőháza is megszavazta az önkormányzati tisztségviselők mandátumát november elsejéig meghosszabbító törvénytervezetet.