Idegenforgalom az Európai UnióbanHonlap segíti a biztonságos újraindítást

2020. június 17., szerda, Magazin

Az Európai Bizottság üzembe helyezte az Európán belüli utazás és idegenforgalom biztonságos újraindítását segítő Re-open EU nevű, a reopen.europa.eu honlapcímen elérhető internetes platformot, amely az Európai Unió 24 hivatalos nyelvén nyújt valós idejű tájékoztatást a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról – közölte az uniós bizottság hétfőn.

  • Görögországban tárt karokkal várják a látogatókat.  Fotó: Getty Images / travelnoire.com
    Görögországban tárt karokkal várják a látogatókat. Fotó: Getty Images / travelnoire.com

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos elmondta: a honlapon gyakorlati információk találhatók az érvényes utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról. A tagállamoktól származó információk alapján a platform adatokat szolgáltat mintegy harminc közlekedési, közegészségügyi és idegenforgalmi mutatóra vonatkozóan, amelyeket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai egészí­tenek ki.

Marija Gabriel, az innová­cióért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős európai biztos azt közölte, hogy a közös uniós kutatóközpont által létrehozott honlapon a felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó speciális információkat, aktuális híreket és tanácsokat. A platform könnyen elérhető alkalmazáson és weboldalon keresztül is – tette hozzá.

A platform tájékoztatást ad a támogatói utalványok rendszeréről is. A vásárlók azzal támogathatják az európai vendéglátóipari ágazatot, hogy az újranyitás után beváltható utalványt vásárolnak, amelyet később használnak fel kedvenc szállodáikban vagy éttermeikben. Az ügyfél által befizetett összeg közvetlenül a szolgáltatóhoz kerül. A honlap létrehozásával az Európai Bizottság segíteni szeretné az érintett vállalkozások és az erre nyitott ügyfelek jobb összekapcsolását, különösen a külföldi utazások esetében –tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Bizottság június 11-én ismertette az EU-ba irányuló utazási korlátozások június 30. utáni részleges és fokozatos feloldására vonatkozó ajánlásait. Arra szólította fel a tagállamokat, hogy június 15-éig szüntessék meg a szabad mozgást érintő korlátozásokat és a belső határellen­őrzéseket, tekintettel az EU-n belüli egészségügyi helyzet javulására, valamint a tagállamokban bevezetett, a fizikai távolságtartásra vonatkozó és egyéb egészségügyi intézkedésekre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 558
szavazógép
2020-06-17: Kitekintő - :

S. Király Béla: Amerikai Sebesült Államok, térdeplő európaiak

Az egyik népszerű baloldali progresszív hetilap Amerikai Sebesült Államok címlappal jelent meg a minap Amerikában. A cím – sajnos – telitalálat: Amerika nagybeteg, amelyet a több évtizedes balliberális politikai törekvések kórokozói fertőztek meg. Korai azonban ünnepelni a bal haladár oldalon, Amerika még jó ideig élni fog sebzetten is.
2020-06-17: Magazin - :

Az átlagos: Ursus Premium (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Még most is annak tartják, egykoron lehet, hogy a romániai sörök királya volt az Ursus, ám amikor mioritikus hazánkat is elérte a kézművesser-forradalom, egy kicsit idejétmúlttá vált ez a reklámszlogen. Köztudott, hogy az utóbbi időben számos olyan habos nedű – legyen az nagyüzemi vagy éppen kis manufaktúrák sörkülönlegessége – jelent meg a hazai piacon, mely sokkal jobb, mint az Ursus Premium.