Tenisz, US OpenNézők nélkül Amerikában

2020. június 18., csütörtök, Sport

Nézők nélkül rendezik meg idén az amerikai nyílt teniszbajnokságot – jelentette be kedden Andrew Cuomo, New York állam kormányzója. Cuomo a közösségi oldalán azt írta: az augusztus 31. és szeptember 13. között sorra kerülő Grand Slam-tornát különleges óvintézkedések mellett bonyolítják le, a cél a játékosok és szervezők egészségének megóvása.

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. A US Opennel kapcsolatban korábban olyan ötletek láttak napvilágot, hogy az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának. A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket és tesztelnék őket.

A legjobbak közül a világelső Novak Đoković és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen. A nők mezőnyében két korábbi világelső, a világranglistán második helyet elfoglaló Simona Halep és a rangsorban 9. helyen álló, 23-szoros Grand Slam-torna-győztes Serena Williams is jelezte, hogy valószínűleg kihagyja a tornát a túlzottan szigorúnak tartott biztonsági intézkedések miatt. Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karanténintézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban, és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti metropolisz a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2020-06-18: Sport - :

31. alkalommal bajnok a Ferencváros (Labdarúgás)

A Ferencváros kedden a kupagyőztes Budapest Honvéd vendégeként aratott 2–0 arányú győzelmével megvédte bajnoki címét a labdarúgó OTP Bank Ligában. Az FTC 24 év után tudott ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni. A magyar élvonalban tíz év után volt ismét címvédés, egy évtizede a Debreceni VSC csapatának sikerült ez a bravúr.
2020-06-18: Sport - :

Először indulna a Giro d’Italián (Kerékpározás)

Peter Sagan kihagyja a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott kockaköves klasszikus országúti kerékpárversenyeket, és pályafutása során először elindul a Giro d’Italián.