KerékpározásElőször indulna a Giro d’Italián

2020. június 18., csütörtök, Sport

Peter Sagan kihagyja a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott kockaköves klasszikus országúti kerékpárversenyeket, és pályafutása során először elindul a Giro d’Italián.

  • Fotó: M4 Sport
    Fotó: M4 Sport

A háromszoros világbajnok szlovák bringás eredetileg is idén vett volna részt először az olasz háromhetesen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték volna. Csapata, a német Bora-Hansgrohe vezetője, Ralph Denk kedden megerősítette: Sagan nem áll rajthoz október 18-án a flandriai körversenyen, sem az október 25-i Párizs-Roubaix-n, mivel a két Monumentum – az öt legnagyobb egynapos versenyt nevezik így – egybeesik az október 3-tól 25-ig tartó Giróval. A szurkolók körében rendkívül népszerű 30 éves szlovák sztár 2016-ban a flandriai körversenyt, 2018-ban pedig a Párizs–Roubaix-t nyerte meg. Sagan ott lesz a szezon augusztus elsejei újraindulásán a Strade Bianchén, hogy aztán megkísérelje megnyerni harmadik Monumentumát, az augusztus 8-án sorra kerülő Milánó–Sanremót, amelyen korábban kétszer is második lett.

Sagan a Giro előtt a Tour de France-on is indul augusztus 29. és szeptember 20. között; a francia körversenyen eddig hétszer nyerte meg a sprinterek pontversenyét és így a zöld trikót.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2020-06-18: Sport - :

Nézők nélkül Amerikában (Tenisz, US Open)

Nézők nélkül rendezik meg idén az amerikai nyílt teniszbajnokságot – jelentette be kedden Andrew Cuomo, New York állam kormányzója. Cuomo a közösségi oldalán azt írta: az augusztus 31. és szeptember 13. között sorra kerülő Grand Slam-tornát különleges óvintézkedések mellett bonyolítják le, a cél a játékosok és szervezők egészségének megóvása.
2020-06-18: Család - :

Tűzfészek vagy családi fészek? (2.)

Ha mindennapi feszültségeink, kilátástalan élethelyzetünk, anyagi nehézségeink, munkahelyi bizonytalanságaink miatt egyre idegesebben viselkedünk a körülöttünk élőkkel, akkor ők is egyre ingerültebb válaszokat fognak adni. Ebből az ördögi körből idővel egyre nehezebb kitörni. Ilyenkor válik rendkívül fontossá a tudatosság és kerülnek előtérbe azok a technikák, amelyek segíthetnek a konfliktushelyzetek megelőzésében, feloldásában.