Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egyetlen új fertőzött Magyarországon

2020. június 18., csütörtök, Világfigyelő

Mindössze egy új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tegnapi online sajtótájékoztatóján.

  • Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti közpo
    Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti közpo

Müller Cecília elmondta: az adatok továbbra is kedvezőek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertőzöttek számának. A 964 aktív fertőzött közül 210 ember van kórházban, közülük 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus betegségben szenvedő ember halt meg. A járvány idején összesen 242 139, a vírus örökítőanyagának kimutatásán alapuló laboratóriumi vizsgálatot végeztek el – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is: a járvány alatt Magyarországra 93 esetben „importálták”, vagyis hurcolták be a vírust külföldről. Ausztriából 33, az Egyesült Királyságból 17, Olaszországból és Németországból 5–5, Spanyolországból és Törökországból 4–4, Franciaországból, Svájcból, Izraelből, az Egyesült Államokból és Iránból 3–3, Hollandiából és Mexikóból 2–2, Csehországból, Portugáliából és Saint Luciából 1–1 esetben érkezett Magyarországra koronavírussal fertőzött ember. Kitért arra, hogy a megbetegedettek nemek szerinti eloszlása nem változott: a fertőzöttek 57 százaléka nő.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy az összes fertőzött 40 százaléka az idős korosztályból került ki, és nem történt a vírushoz köthető haláleset Magyarországon a 30 évesnél fiatalabbak körében. A 20 év alattiak korcsoportjában a járvány ideje alatt csupán 90 esetet regisztráltak. Az országos tisztifőorvos visszatekintésében elmondta, 2019 év végén értesültek arról a hatóságok, hogy vírusos tüdőgyulladás megbetegedéseket jelentettek Kínából, ahol először zoonózisnak (állatról emberre terjedő megbetegedés) tartották a fertőzést. A szakember felidézte: májusban a napi új esetek száma 11 és 79 között változott, a nyilvántartások alapján az aktív esetek száma abban az időszakban 1029 volt, ami már csak 44 százaléka az áprilisi adatnak.

Müller Cecília szerint Magyarországon nem volt rendkívül látványos a járványgörbe „kiugrása”, az első hullám egy ellaposított járványgörbét mutatott, aminek köszönhetően „egy picit fellélegezhetünk”. Kiemelte, a vírus jelen van, az óvintézkedéseket, a higiénés szabályokat továbbra is be kell tartani. Az operatív törzs utolsó napi sajtótájékoztatóján Müller Cecília mindenkinek megköszönte a járvány idején végzett munkáját, a védekezésben nyújtott segítségét és kitartását.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 968
szavazógép
2020-06-18: Belföld - :

Hírsaláta

DÁKOROMÁNIÁBAN A PÁPA. Leleplezték a bukaresti Schitu Măgureanu sétányon a Darie Dup képzőművész által Ferenc pápáról készített mellszobrot, amely a pápa tavaly május 31. és június 2. közötti romániai látogatásának állít emléket.
2020-06-18: Világfigyelő - :

A Vajdaság Szerbia és Magyarország közös sikertörténete

A Vajdaság egy különleges sikertörténet, Szerbia és Magyarország közös sikertörténete, és minél jobban megy a Vajdaságnak, az annál jobb a magyaroknak és annál jobb a szerbeknek is – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Bácsfeketehegyen, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának részeként létrehozott fagyasztottzöldség-feldolgozó üzemet adta át.