Óvják Putyint

2020. június 18., csütörtök, Világfigyelő

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítő alagúttal védik Vlagyimir Putyin orosz elnök rezidenciáját a Moszkvához közeli Novo-Ogarjovóban – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség tegnap.

  • Fotó: dw.com
    Fotó: dw.com

A látogatónak „finom vízködön” kell áthaladnia, amely fertőtlenítőoldattal hinti be ruháját és szabadon lévő testfelületét. A berendezést egy penzai vállalat gyártja. Hasonló eljárást több moszkvai bevásárlóközpont bejáratánál is alkalmaznak. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő újságíróknak nyilatkozva megerősítette a hírügynökségi jelentést, és elmondta, hogy a novo-ogarjovói rezidencia mellett két fertőtlenítő folyosó a Kremlben is működik. Peszkov korábban közölte, hogy mindenkinek, aki találkozik az elnökkel, előzetesen COVID-19-szűrésen kell átesnie. Mint mondta, Putyin minimálisra csökkentette a személyes találkozók számát, amelyek alatt be kell tartani az egészségügyi távolságot.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2020-06-18: Világfigyelő - :

A Vajdaság Szerbia és Magyarország közös sikertörténete

A Vajdaság egy különleges sikertörténet, Szerbia és Magyarország közös sikertörténete, és minél jobban megy a Vajdaságnak, az annál jobb a magyaroknak és annál jobb a szerbeknek is – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Bácsfeketehegyen, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának részeként létrehozott fagyasztottzöldség-feldolgozó üzemet adta át.
2020-06-18: Világfigyelő - :

Washington támogatja Ukrajnát

Az Egyesült Államok több mint 60 millió dollár értékű katonai felszerelést küldött Ukrajnának – tájékoztatott tegnap a kijevi amerikai nagykövetség katonai együttműködési irodája.