Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gócpont egy német húsüzemben

2020. június 18., csütörtök, Világfigyelő

Több száz koronavírus-fertőzött dolgozót találtak egy németországi húsüzemben, az érintett járásban tegnap elővigyázatosságból bezárták az összes óvodát és iskolát. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban 415 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

  • Fotó: dw.com
    Fotó: dw.com

A dolgozókat – 1050 embert – kedden tesztelték, eddig 600 vizsgálat eredményét kapták meg. Az üzemet leállították, a fertőzötteket karanténba küldték, a helyi egészségügyi hivatal elkezdte felkutatni kapcsolataikat. Sok családos ember van közöttük, ezért a közigazgatási egység valamennyi településén bezárták az óvodákat és az iskolákat, amelyek legközelebb a nyári szünet után, augusztus közepén fogadhatják a gyerekeket. A járás vezetőségének reményei szerint az óvintézkedésekkel sikerülhet megakadályozni, hogy a térség egészében fellángoljon a járvány.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 972
szavazógép
2020-06-18: Világfigyelő - :

Washington támogatja Ukrajnát

Az Egyesült Államok több mint 60 millió dollár értékű katonai felszerelést küldött Ukrajnának – tájékoztatott tegnap a kijevi amerikai nagykövetség katonai együttműködési irodája.
2020-06-18: Irodalom - :

ARThúr irodalmi és kulturális folyóirat vendégoldala 2.

 
A. TÚRI ZSUZSA