Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szerbiai választásokPotápi: aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz

2020. június 19., péntek, Világfigyelő

Aki a Vajdasági Magyar Szövetségre (VMSZ) szavaz, a magyar jövőre szavaz – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap a Facebookon közzétett videójában. Potápi Árpád János kiemelte: 2020. június 21-én a nemzeti összetartozás, Trianon 100. évfordulójának évében, Szerbiában sorsdöntő választásokat tartanak. Három szinten: helyi, tartományi és országos szinten dől el, kik fognak irányítani a következő években.

  • A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) óriásplakátja Szabadkán. FOTÓ: MTI / MOLNÁR EDVÁRD
    A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) óriásplakátja Szabadkán. FOTÓ: MTI / MOLNÁR EDVÁRD

Vasárnap minden vajdasági magyar dönthet arról, szeretné-e, hogy a magyar emberek érdekeit magyar emberek képviseljék a következő években. „Szeretné-e, hogy folytatódjanak a beruházások Szabadkán, épüljenek az újvidékihez hasonló kollégiumok, megmeneküljenek az enyészettől az olyan történelmi emlékek, mint az aracsi pusztatemplom és tovább gazdagodjunk-e olyan értékekkel, mint a doroszlói zarándokhely” – sorolta a politikus.

Vasárnap a vajdasági magyarság arról dönt, szeretné-e, hogy folytatódjon az az évek óta töretlenül zajló munka, ami a helyi magyar közösség megmaradását és szülőföldön való boldogulását szolgálja – hangsúlyozta. „Trianon 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás évében mutassuk meg, hogy vagyunk, és tegyünk róla közösen, hogy a következő évtizedekben és évszázadokban is legyünk” – fogalmazott, hozzátéve: legyen a 21. század nyertes század a magyarság számára, 2020 pedig győztes év a Vajdaságban élő magyaroknak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 968
szavazógép
2020-06-19: Világfigyelő - :

Az aláírásgyűjtés folytatásának még nincs jogalapja

Közleményben sérelmezte tegnap a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), hogy a sajtóban közölt hírek ellenére továbbra sincs jogalapja annak, hogy folytathassák az aláírásgyűjtést a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezés ügyében.
2020-06-19: Világfigyelő - :

Turizmusösztönző terv Spanyolországban

Több mint 4,2 milliárd euró értékű turizmusösztönző tervet ismertetett a spanyol kormányfő tegnap Madridban. „Vezető szerepet töltünk be világszinten. Épp ezért minden lépés, amelyet teszünk, biztonságos lépés lesz” – fogalmazott Pedro Sánchez.