Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Turizmusösztönző terv Spanyolországban

2020. június 19., péntek, Világfigyelő

Több mint 4,2 milliárd euró értékű turizmusösztönző tervet ismertetett a spanyol kormányfő tegnap Madridban. „Vezető szerepet töltünk be világszinten. Épp ezért minden lépés, amelyet teszünk, biztonságos lépés lesz” – fogalmazott Pedro Sánchez.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az ország gazdaságának újraindítása szempontjából alapvető a turizmus fellendítése. Spanyolország bruttó hazai termékének (GDP) 12,3 százaléka származik ebből az ágazatból, amely 2,5 millió embernek kínál megélhetést. Tavaly 83,7 millió külföldi turistával a világ második leglátogatottabb országa voltak, a koronavírus-járvány miatt azonban idén március közepén teljesen leállt az idegenforgalom több milliárd eurós bevételkiesést okozva ezzel a spanyol gazdaságnak.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a tervezet öt pillérre épül, amelyből az első a bizalom visszaszerzésére irányul, megfelelő egészségügyi és higiéniás intézkedések bevezetése révén, amelyeket egy 21 pontból álló útmutató tartalmaz. Az előírásoknak megfelelő turisztikai helyek biztonságos minősítést kapnak.

A turisztikai vállalatok számára 2,5 milliárd eurós államilag garantált hitelkeretet nyitnak meg, a spanyol légikikötők üzemeltetéséért felelős Aena vállalat pedig csökkenti a leszállási illetéket július elsejétől. A versenyképesség javítása érdekében 859 millió eurót fordítanak a turisztikai modellváltás támogatására, azon belül a digitális váltásra és a fenntarthatóságot jelentő korszerűsítésekre, mint például a megújuló energiaforrások használata.

A most ismertetett tervvel együtt a járvány kezdete óta 19,5 milliárd euróra emelkedik a turisztikai ágazatnak biztosított állami támogatás. Spanyolország június 21-én nyitja meg határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők előtt, kivéve a szomszédos Portugáliát, ahonnan július elsejétől engedélyezett a belépés, csakúgy mint az unión kívüli országokból.

Hétfőn kezdetét vette az a kísérleti program, amelynek keretében mintegy 11 ezer turista érkezik Németországból a Baleár-szigetekre. A kezdeményezés célja, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a biztonsági előírások működéséről, mire teljesen megnyitják a határokat.

A spanyol egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint eddig 245 268 fertőzöttet igazoltak a vizsgálatok az első, január végi eset felbukkanása óta. Az elmúlt egy napban 143-mal nőtt a fertőzöttek száma. A koronavírus 52 ember halálát okozta egy hét alatt. A halálesetek összesítését a szaktárca június 7-én felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27 136 halálos áldozat szerepel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 976
szavazógép
2020-06-19: Világfigyelő - :

Potápi: aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz (Szerbiai választások)

Aki a Vajdasági Magyar Szövetségre (VMSZ) szavaz, a magyar jövőre szavaz – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap a Facebookon közzétett videójában. Potápi Árpád János kiemelte: 2020. június 21-én a nemzeti összetartozás, Trianon 100. évfordulójának évében, Szerbiában sorsdöntő választásokat tartanak. Három szinten: helyi, tartományi és országos szinten dől el, kik fognak irányítani a következő években.
2020-06-19: Világfigyelő - :

Sikeres volt a védekezés

Sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon, sikeresebb, mint Nyugat-Európa számtalan államában – értékelt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap Budapesten, a kormányinfón, miután 98 nap után véget ért a veszélyhelyzet.