Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Franciaországi enyhítések

2020. június 19., péntek, Világfigyelő

Franciaországban az óvodákban hétfőtől megszűnnek a koronavírus-járvány miatt kötelezővé tett távolságtartás szabályai annak érdekében, hogy minden gyerek visszatérhessen az intézményekbe – jelentette be Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter.

  • Fotó: gouv.fr
    Fotó: gouv.fr

A 6 és 10 év közötti általános iskolásoknak továbbra is tartaniuk kell egymás között a legalább egyméteres távolságot, de a tárcavezető elismerte, hogy egyes helyeken kevesebb mint egyméteres lesz a távolság a tanulók között. A 11 évesek és az annál idősebb tanulók számára, amennyiben nem betartható az egyméteres távolság, kötelező lesz a maszkviselés a tantermekben. A 14 év alattiaknak június 22-től ismét kötelező lesz iskolába járni. Franciaország a koronavírus-járvány egyik fő európai gócpontja volt: kedd estig több mint 29 500-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, de az elmúlt héten harminc alá csökkent a napi halálozások száma. Kórházban még tízezer beteget ápolnak, közülük 820-an szorulnak lélegeztetőgépre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 976
szavazógép
2020-06-19: Világfigyelő - :

Önkormányzati választás Mostarban

Tizenkét év után először őszre újra önkormányzati választást tartanak a hídjáról híres dél-boszniai Mostarban. A várost vezető politikusok eddig nem tudtak megállapodni a hatalom megosztásáról, ezért Bosznia-Hercegovina egyik leglátogatottabb városa vezetés, befektetések és fejlesztések nélkül maradt.
2020-06-20: Belföld - :

Szijjártó Péter: Románia elnöke szélsőségesen magyarellenes politikus

Élesen bírálta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Klaus Iohannist pénteken, miután a román államelnök alkotmányossági óvást emelt a Kübekháza és Óbéb (Beba Veche) közötti közúti határátkelő létesítéséről elfogadott törvény ellen. A magyar diplomácia vezetőjének szavait a román külügy sem hagyta válasz nélkül.