Határon átnyúló támogatások

2020. június 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A magyarországi Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel, határon átnyúló fejlesztési pályázatot hirdet a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. – közölte a szervezet az MTI-vel.

  • Fotó: CED
    Fotó: CED

A tájékoztatás szerint a CED20C elnevezésű pályázat kiemelt célja a munkahelyteremtés és a munkahelyek megőrzése a magyar vállalkozások határon átnyúló beruházásainak támogatásán keresztül. Hangsúlyozzák: a CED a pályázati lehetőség révén a magyar vállalkozások és a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásához és további fejlődéséhez kíván hozzájárulni. A programmal elsősorban azon, Magyarországgal szomszédos országokban gazdasági tevékenységgel vagy kapcsolatokkal rendelkező magyar vállalkozások számára teremtenek lehetőséget az eredményeik fenntartására és bővítésére, amelyek a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek. A szinte valamennyi ágazatot fel­ölelő pályázati felhívás keretében elsősorban infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és építésre igényelhető beruházási támogatás. A beérkezett pályázatokat december 31-ig bírálják el, a támogatás maximális értéke 276 688 000 forint, az intenzitásának maximuma pedig a projekt összes elszámolható költségének 60 százaléka. A pályázati feltételek és egyéb információk a www.ced.hu/ced20c oldalon érhetők el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2396
szavazógép
2020-06-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nőtt a megyei munkanélküliség

A munkaerő-ügynökség jelentése szerint idén májusban Háromszéken 3,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ami 0,33 százalékponttal nagyobb, mint egy hónappal korábban.
2020-06-24: Belföld - :

Áradások a fél országban

A hétfői felhőszakadások 19 megye 90 településén okoztak áradásokat, a víz 171 házat, több száz udvart, pincét és alagsort lepett el. A közúti és vasúti közlekedés is több helyen megszakadt, és két halálos áldozat is van: egy 56 éves Bihar megyei férfi, és egy 75 éves Vaslui megyei nő, mindkettőjüket áradás sodorta el.